Romaneasca

Tort de vinete cu dovlecei si iaurt

O mancare simpla, usor de preparat si gustoasa.

Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in jumatate, inlaturam semintele si partea mai fibroasa. Ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Combinam dovleceii cu 0.5 lingurita de sare si ii lasam pentru jumatate de ora.. Incalzim cuptorul cu functia de ventilatie la 205°C si pregatim 2 tavi cu hartie de copt.. Taiem vinetele in felii de aproximativ un cm grosime si le amestecam cu o lingura de ulei, 0.5

Tort de vinete cu dovlecei si iaurt


Portii

6

portii


Timp preparare

57

minute


Timp gatire

57

minute

Ingrediente

  • 3 buc vinete

  • 1 kg dovlecei

  • 400 gr iaurt grecesc

  • 1 buc ceapa

  • 2 catei usturoi

  • 2 buc ou

  • 50 gr branza Parmigiano-Reggiano

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

  • 0.5 lingurita turmeric macinat

  • 50 gr pesmet panko

  • 30 gr seminte de floarea soarelui

  • 40 gr samburi de pin

  • 1.5 linguri ulei

  • 1.25 lingurite sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 5 gr oregano proaspat

Mod de preparare

  • Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in jumatate, inlaturam semintele si partea mai fibroasa. Ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Combinam dovleceii cu 0.5 lingurita de sare si ii lasam pentru jumatate de ora.
  • Incalzim cuptorul cu functia de ventilatie la 205°C si pregatim 2 tavi cu hartie de copt.
  • Taiem vinetele in felii de aproximativ un cm grosime si le amestecam cu o lingura de ulei, 0.5 lingurita de sare si 0.25 lingurita de piper. Asezam feliile de vinete in tavi si le coacem timp de 25-30 de minute sau pana cand feliile sunt rumene si moi.
  • Incingem restul de ulei intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt timp de 7-8 minute, pana cand devine sticloasa si incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul taiat felii subtiri, oregano si turmeric. Amestecam si gatim inca 40-45 de secunde. Lasam sa se raceasca.
  • Tapetam cu hartie de copt baza si marginile unei forme cu diametrul de 20-22 cm.
  • Scurgem bine dovleceii de apa si ii combinam cu iaurtul, amestecul de ceapa prajita, semintele tocate de floarea soarelui, 25 gr de samburi de pin prajiti si tocati, pesmetul, branza rasa, coaja de lamaie, 0.25 lingurita de sare, 0.25 lingurita de piper si galbenusurile.
  • Separat, batem albusurile spuma tare si le incorporam in amestecul de dovlecei.
  • Asezam 3/4 din feliile de vinete in forma de copt, turnam si nivelam umplutura. Pe deasupra asezam restul de vinete.
  • Reducem temperatura cuptorului la 185°C si coacem timp de 45 de minute.
  • Dupa ce tortul s-a racit, il rasturnam pe platoul de servire. Presaram restul de samburi de pin si frunzele de oregano.

Share