Party

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusetea liniilor naturale, despre natura, despre primavara. Tortul este usor dietetic, intrucat am folosit indulcitor pentru blat, dar si pentru crema, apoi am inlocuit frisca lichida indulcita cu smantana. Pentru crema si pentru glazura am folosit ciocolata neagra in locul celei cu lapte. Am ales sa decorez cu ramuri inflorite, folosind fructe goji uscate, pentru floricelele si bobocii de pe ramuri.

Pentru blat: se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 4 ml indulcitor sau echivalentul a 50 g zahar, in functie de indulcitorul pe care-l folositi. Se adauga si nuca, faina si praful de copt, omogenizand cu o spatula, de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana aerata. Se toarna intr-o forma rotunda pregatita cu foaie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc m

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji


Portii

15

portii


Timp preparare

75

minute


Timp gatire

75

minute

Ingrediente

  • 9 ml indulcitor

  • 2 linguri faina alba

  • 7 linguri nuca macinata

  • 200 gr smantana grasa

  • 230 gr ciocolata neagra

  • 50 gr unt

  • 5 buc albus de ou

  • 4 gr cafea solubila

  • 1 lingura bănuți cuvertură albă

  • 2 linguri goji uscate

  • praf de sare

  • 10 gr praf de copt

  • 436 ml lapte

Mod de preparare

  • Pentru blat: se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 4 ml indulcitor sau echivalentul a 50 g zahar, in functie de indulcitorul pe care-l folositi. Se adauga si nuca, faina si praful de copt, omogenizand cu o spatula, de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana aerata. Se toarna intr-o forma rotunda pregatita cu foaie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, 30 de minute (sau pana trece testul scobitorii). Se lasa la racit.
  • Pentru insiropat: se incalzesc 400 ml lapte, se spumeaza, se toarna peste cafeaua solubila, se adauga si 2,5 ml indulcitor, sau dupa gust, amestecand usor.
  • Pentru crema: se topesc 80 g ciocolata neagra pe baie de abur sau la chocolate fondue, se lasa la racit, apoi se toarna peste smantana (aflata la temperatura camerei). Se adauga 2,5 ml indulcitor, sau dupa gust, amestecand usor.
  • Pentru glazura: se topesc 150 g ciocolata neagra impreuna cu laptele, intr-un ibric, pe foc mic, amestecand energic si departand din cand in cand de flacara, sa nu se arda. Cand ciocolata s-a topit, se stinge focul si se adauga untul, amestecand bine. Se lasa la racit.
  • Pentru montare: se taie blatul in doua foi si se insiropeaza. Se umple cu crema de ciocolata. Se toarna glazura de ciocolata peste tort.
  • Pentru decor: se topesc banutii de cuvertura alba pe baie de abur, se lasa la racit, apoi se toarna cu o lingurita, desenand crengute. Se decoreaza cu fructe goji uscate pentru floricele, boboci de flori si fructe goji macinate la rasnita de cafea, pentru un efect deosebit.

Share