Deserturi

Tort de post

Tort delicios si rapid de post.

Intr-un bol, se pune apa, uleiul, zaharul si se amesteca, pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaua, nessul si bicarbonatul care se stinge cu zeama de lamaie. Incorporati si faina, pana se omogenizeaza. Adaugati esenta de rom.. Tava de copt se unge cu ulei sau unt, se tapeteaza cu faina, apoi turnam compozitia in ea. Se tine la cuptorul incins la 180°C, pentru 35-45 de minute.. Dupa racire, se po

Tort de post


Portii

8

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 2 cani faina alba

  • 1 cana zahar

  • 1 cana ulei

  • 1 cana apa

  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 1 lingurita zeama de lamaie

  • 3 linguri cacao neagra

  • 4 ml esenta de rom

  • dupa gust fulgi de cocos

  • 10 buc cirese confiate

  • 1 lingura ness

Mod de preparare

  • Intr-un bol, se pune apa, uleiul, zaharul si se amesteca, pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaua, nessul si bicarbonatul care se stinge cu zeama de lamaie. Incorporati si faina, pana se omogenizeaza. Adaugati esenta de rom.
  • Tava de copt se unge cu ulei sau unt, se tapeteaza cu faina, apoi turnam compozitia in ea. Se tine la cuptorul incins la 180°C, pentru 35-45 de minute.
  • Dupa racire, se poate orna. Eu am ales nuca de cocos si cirese confiate, dar puteti pune ceea ce doriti.

Share