Deserturi

Tort de piscoturi cu ciocolata

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam crema deoparte sa se raceasca putin. (Punem deoparte 2 linguri din crema pentru ornat)Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate peste care turnam restul de crema iar la final mai punem un rand de piscoturi.Dam tava la frigider 2-3 ore pentru a se intari crema.Scoatem din frigider si rasturnam tava pe un platou, indepartand tava si folia.Imbracam tortul in frisca mixata. Ornam cu floricele din frisca amestecata cu crema de ciocolata.Pastram tortul la frigider pana la servire.

Daca doriti un tort fara coacere si cu o crema delicioasa de ciocolata, acest tort cu siguranta o sa fie pe placul vostru. Aveti nevoie doar de niste piscoturi si de muuuulta ciocolata.

Tort de piscoturi cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 gr piscoturi 300 ml apa 3 lingurite cacao instant Crema de ciocolata 300 ml smantana pentru frisca 100 gr ciocolata neagra 200 gr ciocolata cu lapte 8 linguri de zahar Pentru insiropat putem folosi cacao cu lapte sau o cafea slaba si indulcita Ornat 350 ml frisca lichida indulcita + 2 linguri din crema de ciocolata

Mod de preparare

  • Daca doriti un tort fara coacere si cu o crema delicioasa de ciocolata, acest tort cu siguranta o sa fie pe placul vostru. Aveti nevoie doar de niste piscoturi si de muuuulta ciocolata.

Share