Deserturi

Tort de mere

Un blat aromat, pufos si usor umed, care invaluie felii de mere dulci, zemoase si parfumate.

Margarina moale se amesteca cu zaharul si cu zaharul vanilat in bolul mixerului. Se mixeaza bine, pana cand amestecul devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se bate bine in continuare.. Se adauga coaja rasa de la doua lamai.. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne, apoi se adauga in compozitia de oua, alternand cu apa. Se mixeaza pana la omogenizare.. Se unge cu margarina si se ta

Tort de mere


Portii

16

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 3 buc ou

  • 250 gr faina

  • 125 gr margarina

  • 125 gr zahar

  • 150 ml apa

  • 10 gr praf de copt

  • 10 gr zahar vanilat

  • 2 buc lamaie

  • 800 gr mere

  • 40 gr zahar brun

  • dupa gust zahar pudra

Mod de preparare

  • Margarina moale se amesteca cu zaharul si cu zaharul vanilat in bolul mixerului. Se mixeaza bine, pana cand amestecul devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se bate bine in continuare.
  • Se adauga coaja rasa de la doua lamai.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne, apoi se adauga in compozitia de oua, alternand cu apa. Se mixeaza pana la omogenizare.
  • Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina (sau se tapeteaza cu hartie de copt) o forma rotunda cu diametrul de 26-28 cm. Se toarna aluatul in forma pregatita.
  • Merele se curata de coaja si de cotor si se taie felii nu foarte groase. Se asaza peste blat, in cercuri concentrice, apasand usor, pentru a intra pe jumatate in blat. Se presara 2-3 linguri de zahar brun.
  • Se da forma la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 50-60 de minute.
  • Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar praf si se portioneaza.

Share