Deserturi

TORT DE MERE RASFATAT A LA VLADUTZ

Biscutii se maruntesc, apoi se amesteca cu margarina/untul topit, se omogenizeaza bine, apoi se aseaza compozitia obtinuta, intr-o forma cu pereti detasabili, rotunda au patrata, unsa cu putina margarina/unt si presarata cu zahar. Atentie, sfatul lui Vladutz, se apasa bine, nu cu mana, ci cu lingura, astfel incat sa nu ramana goluri, apoi se da la rece cca. 30 de minute la frigider sau 15 minute la congelator.Merele se curata de coaja, se injumatatesc, apoi se taie cubulete. Intr-o tigaie, se adauga cubuletele de mere, zaharul si se pun la foc iute, ca sa se caramelizeze, cca. 10 minute, amestecandu-se usor, spre final se adauga si merisoarele.De data asta am folosit Crema Cremsnit de la Dr Oetker. Folositi instructiunile de pe ambalaj 😀 In laptele rece, se adauga praful de crema, se mixeaza rapid, sau se amesteca energic cu telul, cum a facut Licurici ;), pana se obtine o crema consistenta.Data viitoare voi prepara crema de vanilie clasica, cu oua fierte pe BainMarie, zahar, amidon, lapte si unt ;)Asa, sa revenim. Blatul de biscuti se scoate de la rece, se toarna crema de vanilie, apoi compozitia de mere, ce se se apasa bine, nu cu mana, ci cu lingura, astfel incat sa nu ramana goluri. Prajitura se da din nou la rece, cat timp ne ocupam de glazura caramel. Zaharul pentru caramel se pune la topit la foc iute, dupa ce s-a caramelizat, se adauga smantana si se amesteca, continuu pe foc mic, ca sa nu se branzeasca ( Rita si Laura stiu:D)), pana se obtine o crema subtire, ca si o glazura. Exceptia de la regula: Daca se taie glazura cum mi s-a intamplat :D, nu va panicati copii! :D, astea-s vorbele lui Vladutz, treceti glazura printr-o strecuratoare si apoi dati din nou la foc mic, ca sa se omogenizeze. Peste prajitura rece, se toarna glazura-crema caramel, se uniformizeaza cu o spatula, apoi se da din nou la rece, preferabil pana a doua zi 😉 Spor si pofta buna! Atentie, e periculos de dulceeeeee 😉

Corinuta, m-am conformat;) Am adus reteta 😉 In principiu e complicata, dar dupa ce o prepari o data, deja e tare simpla;) Am incercat sa redau exact ce si cum, am preparat 😉 Gasiti aici reteta video 😉 http://www.prajituria.ro/retete/tort-de-mere-rasfatat/

TORT DE MERE RASFATAT A LA VLADUTZ

Ingrediente

  • Pentru blat: Biscuiti digestivi 350 g, Margarina Rama Maestro ( unt) 350 g, Pentru umplutura: Mere acrisoare cca. 1250 g, Merisoare confiate cca. 50 g, Zahar tos cca. 100 g, Crema de vanilie cca. 500 g, (Instant de la Dr. Oetker), Pentru glazura: Zahar tos cca. 150 g, Smantana lichida cca. 200 g, Margarina Rama Maestro/unt cca. 50 g.

Mod de preparare

  • Corinuta, m-am conformat;) Am adus reteta 😉 In principiu e complicata, dar dupa ce o prepari o data, deja e tare simpla;) Am incercat sa redau exact ce si cum, am preparat 😉 Gasiti aici reteta video 😉 http://www.prajituria.ro/retete/tort-de-mere-rasfatat/

Share