Deserturi

Tort de mere cu scortisoara

Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 20 de min.Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara.Pentru compozitie se procedeaza astfel : albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn . Se adauga apoi faina si praful de copt.Se toarna compozitia peste mere si se da pentru inca 20-25 de min la coptor la 200 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.Cand sunt gata, se trece lama cutitului pe marginea blatului sa il dezlipim de cratita, se rastoarna pe un platou, iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos.Am adaugat nutella, am nivelat si am lasat la racit.Frisca am batut-o spuma, am ornat tortul, iar pe margine am presarat iarasi un praf de scortisoara.

Daca nu va place cu scortisoara, o puteti elimina. Puteti lasa ca o tarta, fara sa ornati.

Un tort extrem de bun, aromat, pe care garantat il veti indragi si voi. Datorita aromei de scortisoara, minunata de altfel, am decis sa includ acest tort in categoria prajiturilor pentru Craciun. Reteta si aici – http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere-cu-ciocolata-si-scortiosara/

Tort de mere cu scortisoara

Ingrediente

  • Ingrediente blat: 5 oua 5 linguri de zahar 5 linguri de ulei 5 linguri de faina 1 lingurita praf de copt Ingrediente umplutura si ornat: 5 mere mari 1 lingurita de scortisoara 2 linguri de ulei 5 linguri de zahar 1 pachet de frisca lichida hulala 4 linguri de crema de ciocolata, nutella.

Mod de preparare

  • Un tort extrem de bun, aromat, pe care garantat il veti indragi si voi. Datorita aromei de scortisoara, minunata de altfel, am decis sa includ acest tort in categoria prajiturilor pentru Craciun. Reteta si aici – http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere-cu-ciocolata-si-scortiosara/

Share