Party

Tort de lamaie

Un tort dulce-acrisor, cu un design atragator.

Pregatim blatul. Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam, pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam apoi pe rand galbenusurile, cu ajutorul unui tel, apoi incorporam si faina, 2 ml de esenta si uleiul. Trebuie sa obtinem o compozitie spumoasa. O punem in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, si coacem blatul la cuptor, la 180°C, circa

Tort de lamaie


Portii

12

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 5 buc ou

  • 70 gr zahar

  • 70 gr faina alba

  • 50 ml ulei

  • 400 ml frisca lichida

  • 150 gr iaurt cu lamaie

  • 4 ml esenta de lamaie

  • 1 buc lamaie

  • 1 crenguta de menta

  • 50 ml limonada

Mod de preparare

  • Pregatim blatul. Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam, pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam apoi pe rand galbenusurile, cu ajutorul unui tel, apoi incorporam si faina, 2 ml de esenta si uleiul. Trebuie sa obtinem o compozitie spumoasa. O punem in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, si coacem blatul la cuptor, la 180°C, circa 15 minute.
  • Batem frisca bine, apoi o amestecam cu iaurtul si 2 ml de esenta.
  • Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in fasii de 5 cm fiecare. Insiropam fiecare fasie de blat cu limonada. Ungem prima fasie de blat cu crema de frisca si o rulam. O punem pe tava pe care montam tortul, in mijloc. Ungem a doua fasie de blat cu crema si o invartim pe langa ruloul deja format pe tava; se va forma o spirala. Continuam asa, pana terminam tot blatul.
  • Cu restul de crema acoperim spirala formata, atat pe deasupra, cat si pe margini.
  • Apoi, ornam tortul cu felii de lamaie si frunze de menta, dupa imaginatie.

Share