Deserturi

Tort de Inghetata Regal

Tort de inghetata cu capsuni, doua feluri de ciocolata, alune, napolitana si rulouri umplute.

Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de abur, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet 500 ml lapte cald, batand-o cu telul, pentru a o face mai spumoasa si mai aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic. Se da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem 50 gr ciocolata cu la

Tort de Inghetata Regal


Portii

8

portii


Timp preparare

70

minute


Timp gatire

70

minute

Ingrediente

  • 3 buc galbenus de ou

  • 3 linguri zahar tos

  • varf de cutit sare

  • 515 ml lapte

  • 500 ml frisca lichida

  • 50 gr ciocolata amaruie

  • 100 gr ciocolata cu lapte

  • dupa gust dulceata de capsuni

  • dupa gust arahide nesarate

  • 3 buc foi de napolitana

  • dupa gust rulouri napolitana cu crema

Mod de preparare

  • Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de abur, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet 500 ml lapte cald, batand-o cu telul, pentru a o face mai spumoasa si mai aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic. Se da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem 50 gr ciocolata cu lapte si 50 gr ciocolata amaruie, amestecand repede ca sa se topeasca. Se lasa la racit.
  • Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale, eventual in doua vase, ca sa va incapa bine.
  • Se bate un pic cu mixerul crema de oua ramasa deocamdata alba (ii vom adauga mai tarziu capsunile), se incorporeaza treptat frisca si se mai bate un pic cu mixerul, la viteza mica. Se procedeaza la fel si cu cea de ciocolata.
  • Se decupeaza din foile de napolitana 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa aromele de inghetata si ultimul va fi capacul.
  • Se pune folie alimentara intr-o tava rotunda de copt cu inel detasabil, se asaza cu grija cercul de napolitana, se toarna crema de ciocolata (pe care eu, de obicei, nu o mai dau la aparatul de inghetata) si se da la congelator.
  • Intre timp, se da la aparatul de inghetata crema de oua alba, pentru a o face inghetata. Acum se adauga in ea dulceata de capsuni, spuma de capsuni sau capsuni date la blender, in functie de resursele fiecaruia. Eu am avut dulceata de casa.
  • Dupa ce s-a inchegat cat de cat inghetata de ciocolata, se scoate din congelator, se adauga al doilea cerc de napolitana, se toarna si inghetata de capsuni si se da din nou la congelator pana pregatim glazura.
  • Pentru glazura: Se topesc cam 50 g5 ciocolata cu lapte in 15 ml (o lingura) lapte pe baie de abur. Se scoate inghetata din congelator, se adauga al treilea cerc din napolitana si peste el se toarna ciocolata topita. Se decoreaza cu arahide nesarate maruntite cu cutitul si rulouri din napolitana umplute cu crema. Se da la congelator pana la servire.

Share