Incalziti cuptorul la 180 de grade. Separati galbenusurile de albusuri.Faceti o crema din:- Nutella incalzita (la microunde) amestecata cu galbenusurile si zaharul vanilat. Bateti albusurile spuma si incorporati in crema. Rezulta o crema frumoasa, ca un caramel. Apoi se adauga faina si praful de copt. Faramitati piscoturile (biscuitii) si incorporati-i in crema, impreuna cu nucile. Bateti spuma 150 ml. frisca si adaugati-o in crema, omogenizand.Intr-o forma (26cm) puneti hartie de copt, apoi coaceti din coca obtinuta- 4 blaturi!Acum… mie ca sa-mi fie mai usor si ca sa fiu sigura ca-mi ies toate blaturile egale, le-am portionat in 4 boluri si am inceput sa coc blaturile, pe rand, cate 12- 15 minute fiecare… primele 5 minute la foc mai mare, dupa care am redus focul si am facut testul cu scobitoarea ca sa vad daca s-au copt. Crema:amestecati ciocolata topita la aburi cu 150 ml. frisca (lichida) si bateti-o cca. 3 minute. Adaugati treptat untul si jeleul.Ungeti primul blat cu gemul de visine. Al doilea si al treilea blat se ung cu cate 4 linguri de crema, ultimul blat se acopera cu restul de crema si se orneaza cu fulgii de ciocolata.Reteta de tort de ciocolata cu Nutella a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.Pastrati tortul de ciocolata cu Nutella la rece pana in momentul servirii.
Tort de ciocolata si Nutella
Ingrediente
-
– 4 oua- 200 g. nutella- 1 plic zahar vanilat- 80 g. faina- 1 plic praf de copt- 80 g. piscoturi- 80 g. nuca macinata- 300 ml. frisca- 300 g. adica ciocolata alba- 250 g. unt moale- 4 linguri jeleu de zmeura- 4 linguri gem de visine- fulgi de ciocolata
Mod de preparare
- Tortul de ciocolata si Nutella este atat de bun incat nu prea conteaza cum il decorati :). Nutella intra in compozitia blatului si nu a cremei, cum se foloseste de obicei. Este un tort foarte dulce si bun asa ca trebuie sa-l incercati ! Plus ca nici nu e greu de facut…