Deserturi

Tort de ciocolata Joffre

Acest dulce este extrem de rafinat, cu foarte multa ciocolata de calitate si piscoturi fine, o delicatesa imbracata intr-o pelicula crocanta de ciocolata, un desert ideal pentru masa de Sarbatori.Prima data facem piscotul procedeu exact ca si la un blat de tort dar respectam ingredientele ptr piscot din reteta, turnam compozitia in tava mare de la cuptor si coacem foaia care nu va fi groasa, cam 10 min pe 170 gr, scoatem tava afara lasam 5 minute si decupam forma rotunda cu inelul reglabil, cat inca e calda.Ne ocupam de crema:Punem intr-o cratita incapatoare frisca si ciocolata rupta, punem cratita pe foc mic si incalzim bine frisca si ciocolata amestecand des in cratita pina se topeste ciocolata (nu aducem la fierbere doar cald).Racim crema la temperatura camerei, apoi punem crema in congelator (asta daca facem in aceiasi zi tortul Joffre). Daca dorim putem face crema seara si sa o punem in frigider si sa facem a doua zi tortul Joffre.Cum ziceam, punem crema in congelator si o controlam din 30 in 30 de minute si scoatem afara si amestecam pina este o crema tare, dar flexibila din care sa putem forma bastonase care sa stea in picioare.Intre timp pregatim forma detasabila sau inelul ptr tort.Imbracam marginea interioara a inelului cu hartie ptr copt si asezam forma intr-o farfurie pe care am asezat folie transparenta.Gata crema, pregatita forma, luam poshul si punem crema in el si incepem prin a face bastonase pe marginea interioara a formei, lasand mijlocul formei gol. Eu nu am dui asa de larg si am facut bastonasele cu poshul fara dui. Dupa ce am terminat de facut bastonasele in forma, punem forma cu bastonasele in congelator ptr 20 min (sau in frigider ptr mai mult timp ptr ca bastonasele trebuie sa fie tari sa-si pastreze forma).A trecut timpul bastonaselor de stat la congelator sau la frigider, scoatem crema si cu mixerul o mixam putin cat sa-si schimbe putin culoarea si sa fie mai moale si o punem in forma cu bastonase, o aranjam putin sa se aseze bine in forma si ii punem capacul din piscot, apasam asa cu simt de raspundere sa se aseze bine peste crema si peste bastonase, le turtim putin cu foaia de piscot si punem iarasi in congelator ptr 30 min, apoi intoarcem forma si o deschidem, scoatem hartia dupa marginea bastonaselor, luam tortul in mana si (deasupra chiuvetei pe un gratar cu tava dedesubt) turnam glazura peste tort si il lassam sa se scurga bine glazura ce este in plus, apoi punem tortul pe un platou /farfurie si inapoi in frigider ptr 10 min.Apoi scoatem si punem pralinele si il punem inapoi in frigider pina la servire. Pralinele trebuiesc puse pe tort cand inca mai pot face priza cu glazura neintarita total.Observatii:Glazura mie mi`a mai ramas putin si o folosesc altadata.Piscotul ramas nu se arunca, se usuca si se foloseste introdus la alte creme Discul taiat dupa forma tortului, dupa racire se pune intr`o folie de plastic pina la folosireNu evitati pralinele cu brandy si cele cu rom (dar cele cu brandy neaparat sa fie).Tortul joffre chiar daca va pare mic 22 cm este suficient ptr 20-24 pers.Tortul joffre se consuma in felii mici (fara abuzuri).Multumim cerra pentru reteta tortului Joffre adaugata pe forum culinar.Serviti tortul Joffre la orice ocazie festiva, in felii mici, deoarece e foarte consistent.

Tortul de ciocolata Joffre este potrivit pentru orice ocazie festiva. Este o reteta de tort de ciocolata cu gust intens, textura fina, un tort somptuos si consistent, ingredientul principal fiind … ciocolata :).

Tort de ciocolata Joffre

Ingrediente

  • Ingrediente piscot:4 oua4 linguri de zahar2 linguri de faina2 linguri cacaotava mare de la cuptor Ingrediente crema:1 kg ciocolata neagra2 l frisca lichida3 linguri de cacaoForma rotunda ptr tort 22 cm Decor:Glazura de ciocolata: 300gr ciocolata neagra +200 gr unt /margarina se topesc la MO.Praline cu romPraline cu brandy

Mod de preparare

  • Tortul de ciocolata Joffre este potrivit pentru orice ocazie festiva. Este o reteta de tort de ciocolata cu gust intens, textura fina, un tort somptuos si consistent, ingredientul principal fiind … ciocolata :).

Share