Deserturi

Tort de ciocolata cu migdale

Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o lingura de ulei.Faina, cacao si praful de copt le amestecam si le turnam peste compozitia de oua. Albusurile le batem spuma.Turnam compozitia de albusuri peste cea anterioara, mestecam cu miscari verticale. Punem totul in tava si dam la copt la 180 pana trece testul cu scobitoarea.Cum am procedat cu m

Tort de ciocolata cu migdale

Ingrediente

  • Blat cacao5 oua100 gr zahar pudra120 gr faina30 gr cacao1 lingura uleisare1 praf de coptBlat migdale200 gr migdale macinate4 oua100 gr zahar pudra2 linguri fainaulei de migdaleCrema ciocolata300 gr ciocolata150 gr unt4 oua3 plicuri gelatina2 linguri zahar pudraGlazura200 gr ciocolata200 ge zahar pudra200 ml frisca lichida

Mod de preparare

  • Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o lingura de ulei.Faina, cacao si praful de copt le amestecam si le turnam peste compozitia de oua. Albusurile le batem spuma.Turnam compozitia de albusuri peste cea anterioara, mestecam cu miscari verticale. Punem totul in tava si dam la copt la 180 pana trece testul cu scobitoarea.Cum am procedat cu migdalele? Am cumparat migdale proaspete, am pus 2 litri de apa la fiert, cand a dat apa in clocot am luat-o de pe foc, am turnat migdalele. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am scos din apa fierbinte si le-am trecut sub jet de apa rece. Le-am decojit si le-am bagat in cuptorul incalzit (unde am stins focul) si le-am lasat 20 minute. Apoi le-am dat prin masina de nuca.Am batut 4 albusuri spuma cu zaharul, aproape bezea. Am adaugat pe rand galbenusurile. Apoi am adaugat cateva picaturi ulei de migdale, migdalele macinate si faina. Am copt blatul la 180 pana a trecut testul cu scobitoarea. Crema: Am pus pe baie de aburi ciocolata si untul. Cand s-au topit si au devenit lichide am adaugat pe rand galbenusurile.Am lasat deoparte si am preparat gelatina conform instructiunilor. Am adaugat gelatina si am lasat la racit. Cand a ajuns la temperatura cameiei am batut albusurile cu zaharul bezea tare si am turnat in compozitia de ciocolata.Am taiat in jumatate blatul de cacao, l-am insiropat bine cu ceai de fructe si am turnat jumatate din crema peste.Am pus deasupra blatul de migdale, l-am insiropat bine si am pus cealalta jumatate de crema. Am pus ultima parte din blatul de cacao, l-am isiropat si l-am dat la rece 1 ora.Am facut glazura astfel: am topit ciocolata cu zaharul si frisca pe baie de aburi. Am strecurat glazura. Am pus tortul pe gratarul de la cuptorul cu microunde si din centru am turnat glazura, fara a atinge tortul. L-am dat la frigider 2 ore. L-am ornat cu o inimioara din ornamente.

Share