Torturi

Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida

Nu ma dau in vant dupa cremele la plic si le folosesc destul de rar…dar atunci cand va grabiti si se anunta musafiri neasteptati va scot din multe necazuri si sunt de un real ajutor…

Pentru inceput, puneti la hidratat stafidele si merisoarele in visinata pe care o aveti pt sirop.

Pt blat: mixati ouale intregi cu zaharul pana capata volum si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul si laptele si se reduce viteza mixerului. Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi si se adauga la compozitia de oua mixate. Separat se amesteca faina

Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida


Portii

10

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • pt blat:

  • 5 oua

  • 6 linguri zahar

  • 5 linguri ulei de floarea soarelui

  • 5 linguri lapte

  • 120 gr faina

  • 2 linguri cacao

  • 1 lingura praf de copt

  • 100 gr ciocolata cu lapte

  • 50 gr stafide

  • 50 gr merisoare

  • pt sirop:

  • 50-70 ml visinata

  • 3-4 linguri sirop de visine

  • 300 ml apa

  • pt crema:

  • 250 ml lapte rece

  • 1 plic crema pt prajituri cu gust de ciocolata si rom de la Dr. Oetker

  • pt decor:

  • cirese sau visine

Mod de preparare

  • Pentru inceput, puneti la hidratat stafidele si merisoarele in visinata pe care o aveti pt sirop.

    Pt blat: mixati ouale intregi cu zaharul pana capata volum si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul si laptele si se reduce viteza mixerului. Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi si se adauga la compozitia de oua mixate. Separat se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se amesteca cu un tel tip para in asa fel incat sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final se adauga si fructele deshidratate si hidratate in visinata. Se pune compozitia intr-o forma rotunda, eu am folosit una de silicon, se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. Se lasa putin sa se raceasca, se scoate blatul din forma si se lasa complet sa se raceasca. Se taie in doua pe orizontala. Se insiropeaza cele doua blaturi cu visinata ramasa de la fructe amestecata cu siropul de visine si apa. 

    Pt crema: laptele rece se pune intr-un castron, se adauga praful pentru crema, se mixeaza pana capata volum si consistenta. Se pune crema intre cele doua blaturi, pastrandu-se putin din crema pentru decorul de deasupra.

    Decorati dupa inspiratie si preferinte…Lasati la rece pentru cateva ore tortul, portionati si serviti.

    Sa va fie de folos!!

Share