Deserturi

Tort de ciocolata cu crema Ricotta

Blat: Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Faina se amesteca cu prafu de copt si cacaua. In crema de calbenusuri se incorporeaza ciocolata, coniacul si semintele de la pastaia de vanilie, urmeaza apoi faina si la urma albusurile, pe care le amestecam cu grija, cu miscari de sus in jos.Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si dam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.Crema: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza.Decor: Frisca se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topeste si se pune intr-un posh.Asamblare: Blatul se taie in 3 parti egale. Jumatate din crema sa pune pe prima foaie de blat, deasupra punem a doua foaie si restul de crema, terminand cu a treia foaie de blat. Se umbraca tortul cu frisca si cu ajutorul unei linguri se formeaza `varfuri`. Se decoreaza cu ciocolata topita.

Inainte de a turna compozitia de blat in forma am taiat un cerc din hartie de copt si l-am pus pe fundul acesteia.

Pentru blat m-am inspirat din reteta Laurei http://www.retete/retete/sachertorte-17299.html. Multumesc, a iesit foarte bun!

Tort de ciocolata cu crema Ricotta

Ingrediente

  • Pentru blat: 200 gr ciocolata amaruie 175 gr margarina 3 oua 120 gr zahar 140 gr faina 30 gr cacao 2 linguri coniac 1 pastaie de vanilie 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare Pentru crema: 400 gr Ricotta 150 gr zahar praf 100 gr migdale macinate bine 1 lingurita rasa praf de scortisoara semintele de la 1/2 pastaie de vanilie coaja rasa de portocala(dupa gust) Pentru decor: 1 plic de praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca 150 ml lapte rece ciocolata

Mod de preparare

  • Pentru blat m-am inspirat din reteta Laurei http://www.retete/retete/sachertorte-17299.html. Multumesc, a iesit foarte bun!

Share