Deserturi

Tort de ciocolata

BlatAlbusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 de cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt si dam la cuptoru

Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:4 oua mari8 linguri zahar10 linguri faina3 linguri cacao100 ml ulei100 ml lapte1 lingurita praf de coptun varf de sareSirop:150 ml apa2 lingurite zahar pudra2 lingurite esenta de vanilieCrema: 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao6 linguri zaharPentru ornat:200 ml frisca lichida indulcita70 gr ciocolatafloricele din napolitana

Mod de preparare

  • BlatAlbusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 de cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor scoatem blatul din forma si lasam sa se raceasca complet.Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora.Asamblare: taiem blatul, racit complet, in doua asezam prima foaie de blat pe o farfurie si insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop crema o scoatem din frigider si o mixam pana devine spumoasa ungem foaia de blat cu crema pastrand insa 3 linguri din crema pentru ornat asezam cea de a doua foaie de blat si o insiropam cu siropul ramas intr-un bol mixam frisca lichida si cand s-a intarit suficient, adaugam si crema de ciocolata pastrata si mixam usor pana la omogenizare imbracam tortul cu frisca ciocolatoasa si deasupra facem cativa trandafiri aprox 70 gr de ciocolata cu lapte taiem bucatele si punem atat deasupra cat si de jur imprejur (puteti alege insa orice alt model de a orna tortul)Dam tortul la frigider minim 3-4 ore inainte de servire (ideal e sa stea o noapte in frigider)Pentru a taia usor tortul, treceti lama cutitului pe sub jet de apa calda inainte de fiecare feliere.

Share