Deserturi

Tort de cafea

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140-150 de grade.Siropul se prepara din cafea, zahar, apa si coaja de lamaie pe foc pana scade siropul la jumatate.Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie, se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se da crema la rece.Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crema la mijloc si se imbraca cu restul. Se decoreaza dupa plac

sursa revista click pofta bunaBlatul nu prea mi-a placut cum a iesit insa crema, dementiala insa foarte multa pentru tortul asta asa ca jumatate din crema am folosit-o la tiramisu II

Tort de cafea

Ingrediente

  • 200 gr unt 6 oua 6 linguri nuca putin coapta macinata 200 g zahar pudra 125 g faina Un praf de sare 2 linguri de cappuccino Crema: 2 plicuri cappuccino (cafea instant) 200 g mascarpone 250 g frisca 1 lingura esenta de cafea 2 lingurite din siropul facut pentru d cor 4 albusuri 200 g zahar 100 g boabe cafea Sirop: 200 ml apa 5 linguri cafea 6 linguri de zahar Coaja de la o lamaie Esenta de cafea

Mod de preparare

  • sursa revista click pofta bunaBlatul nu prea mi-a placut cum a iesit insa crema, dementiala insa foarte multa pentru tortul asta asa ca jumatate din crema am folosit-o la tiramisu II

Share