Torturi

Tort de biscuiti

Ca sa nu aud vorbe ca nu am adus ni’ca la asa aniversare importanta! :)))) >:D<
Azi se implinesc 6 ani de cand va supar pe aici zi de zi (peste 2000 de zile) si totodata si 666 de retete. Suspecta potriveala! :))) >:D<
Reteta este inspirata de Ela 68. Visinile din compozitie fac toti banii.

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.

Biscuitii se maruntesc.

Stafidele se hidrateaza in apa calduta.

Rahatul se taie patratele potrivite.

Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.

Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.

Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si

Tort de biscuiti


Portii

12

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 600g biscuiti

  • 250g zahar

  • 350ml lapte

  • 250g margarina

  • 50g cacao

  • 200g miez de nuca

  • 400g dulceata de visine

  • 100g stafide

  • 150g rahat cu smochine (grecesc)

  • 150g rahat cu fistic (grecesc)

  • 3 plicuri zahar vanilat

  • 1 esenta de rom

  • 250g smantana pentru frisca

Mod de preparare

  • Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.

    Biscuitii se maruntesc.

    Stafidele se hidrateaza in apa calduta.

    Rahatul se taie patratele potrivite.

    Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.

    Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.

    Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.

    Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toanna deasupra amestecul de lapte si se amesteca bine.

    Se lasa 15-20 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.

    Se pune amestecul intr-o tava cu inel detasabil (eu am pus intr-o tava dreptunghiulara) si se niveleaza frumos.

    Se pune la rece pentru cel putin 4 ore.

    Se bate frisca si se orneaza tortul cu ea.

    Nefiind pentru musafiri eu am ales sa ornez fiecare bucata portionata separat.

    Neornat cu frisca tortul sta mai bine in frigider pentru zilele urmatoare.

    Pofta Buna!

Share