Deserturi

Tort de biscuiti cu iaurt si fructe de padure

Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit pe baie de aburi, 25 ml esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt, se preseaza bine si apoi se lasa la racit.. Se amesteca iaurtul cu restul de esenta de vanilie, lichiorul de fructe de padure, zaharul si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Oprim o ligurit

Tort de biscuiti cu iaurt si fructe de padure


Portii

8

portii


Timp preparare

11

minute


Timp gatire

11

minute

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti

  • 250 gr unt

  • 50 ml esenta de vanilie

  • 50 ml lichior fructe de padure

  • 60 gr gelatina

  • 900 gr iaurt natural

  • 200 gr zahar

  • 350 gr fructe de padure

  • 3 linguri peltea de zmeura

  • 1 crenguta de menta verde

Mod de preparare

  • Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit pe baie de aburi, 25 ml esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt, se preseaza bine si apoi se lasa la racit.
  • Se amesteca iaurtul cu restul de esenta de vanilie, lichiorul de fructe de padure, zaharul si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Oprim o ligurita din gelatina preparata si o amestecam cu pelteaua de zmeura. Turnam amestecul de iaurt peste stratul de biscuit si dam la rece 1 ora. Dupa ce asezam deasupra fructele de padure si turnam jeleul de zmeura apoi mai dam 30 de minute la frigider.
  • Se scoate tortul din forma de copt, se monteaza pe platoul de servire ,se indeparteaza hartia de copt si se orneaza cu frunzulite de menta.

Share