Torturi

Tort de biscuiti cu budinca

Un desert gustos si rapid pe placul celor mici, dar nu numai 🙂

Intr-un bol zdrobim biscuitii cu mana si amestecam cu cele 2 linguri de cacao.

Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste. Apoi adaugam esenta de rom si turnam peste biscuiti amestecand pana se omogenizeaza.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 24 sau 26 cm tapetata cu folie de

Tort de biscuiti cu budinca


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru blat

  • 400 gr biscuiti

  • 170 ml lapte

  • 100 gr margarina Rama Maestro

  • 130 gr zahar

  • 2 linguri cacao

  • 1 esenta rom  

  • Pentru budinca

  • 1 plic praf budinca ciocolata

  • 450 gr lapte

  • 3 linguri zahar

  • Pentru ornat:

  • ciocolata lapte si ciocolata alba 

Mod de preparare

  • Intr-un bol zdrobim biscuitii cu mana si amestecam cu cele 2 linguri de cacao.

    Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste. Apoi adaugam esenta de rom si turnam peste biscuiti amestecand pana se omogenizeaza.

    Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 24 sau 26 cm tapetata cu folie de Al. Punem la frigider timp de o ora, sau la congelator 10 min.

    Intre timp pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic.

    Scoatem forma, turnam budinca usor racita, nivelam si mai punem la frigider cateva minute sa se raceasca.

    Ornam cu ciocolata topita. Sau se poate servi si cu fructe….cum doriti 🙂 

Share