Party

Tort cu trandafiri, amaretto si cirese

Pentru aniversarea tatei, am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de ciocolata, amaretto, trandafiri albi si cirese.

Pentru blat: Se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare. Se adauga 5 ml de indulcitor, apoi treptat galbenusurile, faina, nuca si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de copt, pregatita cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana trece testul scobitorii (aproximativ 25 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia). Se lasa la racit.. Pentru

Tort cu trandafiri, amaretto si cirese


Portii

12

portii


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 6 buc ou

  • 7.5 ml indulcitor

  • varf de cutit sare

  • 3 linguri faina alba

  • 8 linguri nuca macinata

  • 10 gr praf de copt

  • 400 ml apa

  • 2 lingurite cafea macinata

  • 2 linguri lichior Amaretto

  • 100 gr ciocolata amaruie

  • 350 gr crema mascarpone

  • 300 ml frisca lichida

  • 500 gr cirese

  • 1 lingurita cacao neagra

  • dupa gust decoratiuni ciocolata

Mod de preparare

  • Pentru blat: Se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare. Se adauga 5 ml de indulcitor, apoi treptat galbenusurile, faina, nuca si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de copt, pregatita cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana trece testul scobitorii (aproximativ 25 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia). Se lasa la racit.
  • Pentru insiropat: Se prepara o cafea mai slaba, din 400 ml de apa si 2 lingurite de cafea. Se lasa la racit, apoi se adauga 2.5 ml de indulcitor si amaretto.
  • Pentru crema de ciocolata: Se topeste ciocolata amaruie (va recomand sa folositi o ciocolata cu un procent ridicat de cacao) pe baie de abur si se lasa la racit. Se amesteca, cu mixerul, 100 gr de crema mascarpone, se adauga ciocolata topita, omogenizand, apoi si 100 ml de frisca lichida si se amesteca pana devine cremoasa.
  • Pentru crema alba: Se amesteca, cu mixerul, 250 gr de crema mascarpone, apoi se adauga 200 ml de frisca lichida si se mai amesteca pana capata consistenta dorita.
  • Montare si decor: Se taie blatul in doua foi si se insiropeaza. Se intinde crema de ciocolata, se adauga cirese spalate si uscate inainte pe servete, taiate in jumatati, apoi se adauga capacul si se imbraca in crema alba, nivelandu-l frumos. Se umple un pos cu crema alba ramasa, pentru a orna cu trandafiri mari. In crema ramasa se adauga cacao si se amesteca, pentru scrisul de pe tort. Se decoreaza cu cirese, dar si cu decoratiuni de ciocolata (eu am avut cumparate).

Share