Deserturi

Tort cu o singura crema

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.Crema:Praful de budinca se amesteca cu un pic de lapte si zaharul, restul se pune la foc. Cand a fiert se adauga

Tort cu o singura crema

Ingrediente

  • 4 oua 8 linguri zahar 2 linguri apa 2 linguri ulei 6 linguri faina 3 linguri cacao 1 praf de copt crema: 1 plic budinca de vanilie 3 linguri zahar 300 ml lapte 150 ml frisca 1 plic gelatina pentru uns blatul: 2 linguri de dulceata de cirese cirese din compot scurse bine pentru insiropat: compot de cirese sau apa cu zahar si esente decor: frisca

Mod de preparare

  • Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.Crema:Praful de budinca se amesteca cu un pic de lapte si zaharul, restul se pune la foc. Cand a fiert se adauga praful de budinca, se amesteca energic pana se ingroasagelatina hidratata in putina apa rece, se incalzeste la baie marine pana se dizolva si se amesteca in budinca. Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine.Blatul racit se taie in 2, se insiropeaza, se unge cu dulceata de cirese, se pun 2/3 din crema. Se pun din loc in loc cirese, se adauga cel de-al 2-lea blat insiropat si uns cu crema. Se imbraca cu frisca si se decoreaza dupa preferinta

Share