Deserturi

Tort cu nuca insiropat

Preincalziti cuptorul la 190 de grade si ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de tort de 23 cm. Intr-un bol mare bateti galbenusurile, cognacul, coaja si zeama de la portocala pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.Puneti intr-un blender zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, pesmetul si 150g nuca, pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol si mixati albusurile pana se intaresc.Amestecati compozitia cu galbenus cu cea fainoasa, apoi adaugati usor albusurile. Turnati compozitia in tava de tort pregatita si dati-o la cuptor pentru 40 de minute.Cat timp tortul este la cuptor pragatiti siropul cu mirodenii. Puneti toate ingredientele intr-o oala si amestecati la foc potrivit pana se dizolva zaharul. Asteptati sa dea in clocot si mai amestecati 5 minute. Asteptati sa se raceasca de tot inainte sa-l strecurati.Maruntiti miezul de nuca ramas. Scoateti tortul din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betigas de lemn. Aranjati deasupra miezul de nuca maruntit, si cu o lingura puneti sirop pe toata suprafata.Lasati tortul de nuca insiropat sa se raceasca dupa care puteti sa-l serviti.

Dat printr-o baie de sirop aromat cu mirodenii imediat ce este scos din cuptor, acest tort clasic si simplu cu nuca este delicios. In reteta greceasca nu se foloseste faina deloc, dar putina faina va face mai usor tortul.

Tort cu nuca insiropat

Ingrediente

  • 5 oua mari2 linguri cognaccoaja si zeama de la o portocala90g zahar tos1/2 lingurita scortisoara1/4 ligurita cuisoare macinate20g faina cernuta2 lingurite praf de copt35g pesmet175g miez de nucaPentru siropul cu mirodenii:125g zahar tos150ml apa3 cuisoare1 baton scortisoarazeama si coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

  • Dat printr-o baie de sirop aromat cu mirodenii imediat ce este scos din cuptor, acest tort clasic si simplu cu nuca este delicios. In reteta greceasca nu se foloseste faina deloc, dar putina faina va face mai usor tortul.

Share