Deserturi

Tort cu nectarine si coacaze rosii

Preparare blat de tort: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat si mixam pana devin lucioase. Galbenusurile se amesteca cu 20 ml apa minerala si se toarna peste albusuri. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute. Preparare creme Frisca se bate cu zaharul vanilat, apoi se imparte in doua boluri. In primul bol adaugam coacazele, fistic si amestecam usor, in al doilea bol adaugam nectarinele taiate marunt. Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam peste frisca. Dam apoi ambele boluri la rece pentru 30 minute. Asamblare si decorare tort Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale. Fiecare parte se insiropeaza cu sirop de menta. Lauam apoi prima parte de blat si o punem in tava in care am copt blatul,adaugam crema de frisca cu nectarine, al doilea blat, apoi crema de coacaze si ultimul strat de blat. Dam la rece pentru cel putin 4 ore. Decoram tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi si ornam cu coacaze, felii de nectarine si putin fistic. Pofta buna!Tortul cu coacaze rosii si nectarine se serveste rece.

Tortul cu nectarine si coacaze rosii este un tort aromat si delicios de vara. Poate fi pregatit cu o ocazie festiva sau doar cand doriti un desert delicios.

Tort cu nectarine si coacaze rosii

Ingrediente

  • Pentru blat * 8 oua * 8 linguri de zahar * 8 linguri de faina * 1 praf de copt cu sofran * 1 zahar vanilat * 1 esenta de vanilie Pentru creme * 800 g frisca lichida * 200 g coacaze rosii * 100 g ciocolata * 100 g fistic * 4 nectarine * 1 zahar vanilat * 1 plic gelatina Pentru decor * 150 g ciocolata * coacaze rosii * nectarine * fistic

Mod de preparare

  • Tortul cu nectarine si coacaze rosii este un tort aromat si delicios de vara. Poate fi pregatit cu o ocazie festiva sau doar cand doriti un desert delicios.

Share