Deserturi

Tort cu multa ciocolata

Blat:Se bat albusurile cu zaharul.Se freaca galbenusurile cu un prafde sare si cu uleiul adaugat treptatca la maioneza.Se mixeaza albusurile cu galbenusurileapoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua.Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a

Tort cu multa ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:6 oua10 linguri zahar3 linguri ulei2 linguri cacao neagra4 linguri faina1 praf de copt1 praf de sarePentru crema alba:200 g ciocolata alba200 ml frisca lichida (Hulala)1 lingurita gelatina2 linguri nuca de cocos2 linguri zeama de lamaiePentru crema neagra:400 g ciocolata neagra (amaruie)300 g frisca lichida1 lingurita gelatinaPentru sirop:100 g zahar200 ml apazeama de lamaieesenta de vanilie

Mod de preparare

  • Blat:Se bat albusurile cu zaharul.Se freaca galbenusurile cu un prafde sare si cu uleiul adaugat treptatca la maioneza.Se mixeaza albusurile cu galbenusurileapoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua.Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.Crema alba:Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. In aceasta compozitie adaugam si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie,apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.Crema neagra:Se prepara dupa aceeasi metoda ca si crema alba.Sirop:Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust. Asamblarea:Se taie blatul in trei foi.Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra,se pune a doua foaie,se insiropeaza si se intinde deasupra crema alba.Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza cealalta jumatate din crema neagra, cu care imbracam tortul si in jos pe margini.Ca decor se folosesc fulgi de migdale si mici mingiute facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor.Pentru mingiutele albe : se adauga in crema nuca de cocos si se formeaza mici bile .Pentru mingiutele negre: se adauga in crema migdale maruntite si formeaza bile care se trec prin pudra de cacao.

Share