Deserturi

Tort cu mousse de castane

Blat pufos cu o crema aromata.

Incalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de copt cu marginile detasabile de 24-25 cm.. Batem spuma ouale cu 0.75 cani de zahar timp de 15 minute, pana isi dubleaza volumul. Adaugam faina cernuta si omogenizam.. Turnam compozitia in forma de copt si coacem timp de 20 de minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.. Spalam forma in care am copt blatul si tapetam c

Tort cu mousse de castane


Portii

10

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 4 buc ou

  • 1 cana zahar

  • 1 cana faina alba

  • 6 linguri rom

  • 200 gr piure de castane

  • 340 ml smantana grasa de frisca

  • 2 lingurite Gelatina granule

  • 230 ml lapte

  • 3 buc galbenus de ou

  • 1 lingurita pasta de vanilie

  • 0.5 lingura cacao

Mod de preparare

  • Incalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de copt cu marginile detasabile de 24-25 cm.
  • Batem spuma ouale cu 0.75 cani de zahar timp de 15 minute, pana isi dubleaza volumul. Adaugam faina cernuta si omogenizam.
  • Turnam compozitia in forma de copt si coacem timp de 20 de minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
  • Spalam forma in care am copt blatul si tapetam cu hartie baza si marginile. Intr-o craticioara, combinam 2 linguri de zahar cu 3 linguri de rom si incalzim, pana cand zaharul este dizolvat.
  • Asezam blatul in forma si insiropam cu siropul de zahar si rom. Lasam deoparte.
  • Incalzim laptele intr-o craticioara. Intr-un bol, batem galbenusurile cu restul de zahar si pasta de vanilie. Adaugam laptele cald in fir subtire si omogenizam. Transferam amestecul in craticioara si gatim la foc mic timp de 4 minute, pana crema se ingroasa.
  • In bolul robotului, combinam piureul de castane cu crema de vanilie de la pasul 6. Incorporam gelatina topita, restul de rom si frisca batuta.
  • Turnam crema peste blat, nivelam si lasam la rece pentru cel putin 7 ore.
  • Scoatem tortul din forma si il pudram cu cacao. Decoram dupa preferinte.

Share