Deserturi

Tort cu iaurt si jeleu de portocale

Blat: Ouale se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa(26 cm ), se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.Crema: Se amesteca iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga smantana si fructele scurse. Intre timp hidratam gelatina cu 6 linguri de apa, o lasam 5 min, apoi o dizolvam la microunde sau pe baie de abur.O adaugam in compozitia cu fructe si omogenizam. ATENTIE!! Crema se face in momentul asamblarii pentru ca se intareste.Asamblare: Se taie blatul in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat, jumatate de crema, blat si iarasi crema si se da la frigider 1 hr. Acum se face jeleul.Jeleu: 400 ml suc de portocale cu zaharu se pun la fiert. Amidonul se dizolva in sucul ramas, Cand sucul de pe foc incepe sa clocoteasca, adaugam amidonul, amestecand continuu. Se pune la racit, cat sa devina caldut si se pune peste crema, se da iarasi la frigider.Cand se scoate se pun piscoturi de jur imprejur.

Crema se poate face si cu frisca, in loc de smantana, se pune frisca batuta.

Pfff m-a rugat cineva sa ii fac un tort fara ciocolata si fara frisca! Iata ce a iesit!

Tort cu iaurt si jeleu de portocale

Ingrediente

  • BLAT: 4 oua un praf de sare 2 linguri ulei 4 linguri zahar 4 linguri faina 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker CREMA: 500 ml iaurt 500 ml smantana 10 linguri zahar esenta de vanilie Dr.Oetker 2 cutii de cocktail de fructe scurse 2 plicuri gelatina Dr.Oetker SIROP: Siropul de la fructe JELEU 500 ml suc de portocale (poate fi si cumparat) 7 linguri zahar 3 linguri amidon Gustin Dr.Oetker

Mod de preparare

  • Pfff m-a rugat cineva sa ii fac un tort fara ciocolata si fara frisca! Iata ce a iesit!

Share