Deserturi

Tort cu fundita

Se incinge cuptorul la 190 C. Se ung cu grasime 2 tavi rotunde, una de 20 cm diametru iar cealalata de 15 cm diametru.Pentru blat, se bate untul cu zaharul. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat. Se incorporeaza apoi crema de ciocolata cu alune de padure urmata de 100 ml lapte.Intr-un vas se amesteca faina cu cacaoa, cappuccino, praful de copt si un praf de s

Tort cu fundita

Ingrediente

  • Pentru blat100 gr unt100 gr zahar brun3 oua300 gr crema de ciocolata cu alune de padure100 ml lapte200 gr faina50 gr cacao pudra50 gr praf de cappuccino cu vanilie1 lingurita praf de coptun praf de sarePentru crema150 ml frisca200 gr ciocolata cu lapte, topita si racita200 gr bomboane M&M sPentru d cor350 ml frisca1 fundita mare (orice culoare)spray colorat pentru decorat (orice culoare), optionalbombonele sidefate (orice culoare)

Mod de preparare

  • Se incinge cuptorul la 190 C. Se ung cu grasime 2 tavi rotunde, una de 20 cm diametru iar cealalata de 15 cm diametru.Pentru blat, se bate untul cu zaharul. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat. Se incorporeaza apoi crema de ciocolata cu alune de padure urmata de 100 ml lapte.Intr-un vas se amesteca faina cu cacaoa, cappuccino, praful de copt si un praf de sare. Ingredientele uscate se inglobeaza apoi in compozitia cu oua.Aluatul obtinut se imparte in cele 2 tavi si se da la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Blaturile se lasa sa se raceasca complet.Pentru crema, se bate frisca apoi se incorporeaza ciocolata topita urmata de bomboanele M&M s.Pentru asamblare, se taie fiecare blat in jumatate, pe orizontala si se umplu cu crema preparata.Se aseaza tortul de 20 cm diametru pe o farfurie, se unge deasupra cu putina frisaca apoi se aseaza tortul de 15 cm diametru.Tortul se decoreaza cu frisca, se face cu spray colorat (optional), se presara cu bombonele sidefate apoi se aseaza in varf fundita.

Share