Deserturi

Tort cu finetti

Blat: se bat albusurile spuma se adauga zaharul, pana cand se face bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul si dupa ce s-au incorporat se adauga faina, la fel cate o lingura. Intr-o tava tapetata cu hartie se adauga compozitia si se da la cuptor 30 min.Crema: finetti si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se bat cu mixerul. Separat se bate frisca, se incorporeaza jumate din

Tort cu finetti

Ingrediente

  • Blat: 6 oua 6 linguri faina 6 linguri zahar 1 plic zahar vanilat Crema: 300 gr finetti, crema de alune 200 gr unt 4 kiwi 200 gr frisca Sirop: 50ml apa 100 gr apa esenta de vanilie

Mod de preparare

  • Blat: se bat albusurile spuma se adauga zaharul, pana cand se face bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul si dupa ce s-au incorporat se adauga faina, la fel cate o lingura. Intr-o tava tapetata cu hartie se adauga compozitia si se da la cuptor 30 min.Crema: finetti si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se bat cu mixerul. Separat se bate frisca, se incorporeaza jumate din frisca in crema de fineti. Primul blat se insiropeaza (50 ml apa cu 100 gr zahar si un pic de esenta de migdale), se pune crema si feliile de kiwi apoi al doilea blat. Se orneaza cu frisca.

Share