Deserturi

Tort cu crema mousse de lamaie

Asa cum am precizat la ingrediente, lemon curd-ul folosit la crema, l-am pregatit cu o zi inainte dupa reteta de aici.Asa cum am scris la reteta,acesta se poate pastra cateva zile la frigider sau se poate congela.Pentru blat,am separat mai intai galbenusul de albusul oualor.Galbenusurile le-am mixat bine cu zaharul pana s-au deschis la culoare si zaharul s-a topit.Am adaugat laptele pentru ca zaharul sa se topeasca mai usor.Faina am amestecat-o cu un praf de sare,grisul si cacaoa.Peste galbenusurile de ou am pus si uleiul in fir subtire,mixand in continuare.La final am adaugat mierea de albina.Ingredientele uscate le-am incorporat in crema de ou ajutandu-ma de un tel.Am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor in compozitie.Am pus compozitia in tava pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt.Am pus in cuptor la 180 de grade 40 de minute.Daca aveti o tava mai mare,timpul de coacere va fi mai scurt,este util totusi sa verificati cu o scobitoare dupa primele 30 de minute.Am lasat blatul sa se raceasca pe un gratar,apoi l-am taiat obtinand 3 blaturi. Pentru crema de lamaie am hidratat gelatina cu putina apa rece.Am mixat smantana impreuna cu frisca lichida, apoi am incorporat-o in lemon curd.Am incalzit gelatina la microunde (mare atentie sa n-o infierbantati pentru ca-si va pierde proprietatile).Am amestecat o parte din crema cu gelatina, apoi am pus in restul cremei.Crema nu trebuie sa fie prea rece cand puneti gelatina.Am lasat crema la frigider sa se intareasca putin inainte de a asambla tortul. Pe doua dintre blaturi am pus dulceata de zmeura,pe care am incalzit-o putin sa devina mai fluida,iar peste ea crema de lamaie.Am folosit crema de lamaie si in exteriorul tortului.Pentru crema de ciocolata, am pus ciocolata pe baie de aburi si am adaugat lapte cat sa aiba o consistenta potrivita.Nu trebuie sa fie prea fluida.Mascarponele l-am mixat cu zaharul, apoi am pus ciocolata racita.Pentru dantela de ciocolata, am topit ciocolata cu untul pe baie de aburi.Cand a inceput sa se ingroase, am desenat un model pe hartia de copt pregatita.Hartia trebuie sa aiba lungimea egala cu circumferinta tortului si sa fie doar putin mai lata decat inaltimea tortului.Cand ciocolata este destul de intarita cat sa nu curga,am lipit-o cu grija pe circumferinta tortului.Am pus tortul la frigider, iar cand ciocolata s-a intarit, am desprins usor hartia.Din aceeasi ciocolata am scris urarea de La multi ani .Deasupra tortului am ornat cu crema de ciocolata,amestecata cu putina crema de lamaie, cirese confiate si am pus urarea de La multi ani .Pofta buna !!!

Un tort nu prea sofisticat, pe care l-am pregatit pentru aniversarea nepoatei mele Roxana, dar cu aceasta ocazie am sarbatorit si un an de cand am pus bazele blogului culinar, pasind timid intr-un domeniu in care eu am inca foarte mult de invatat.Un an care a trecut uimitor de repede, un an in care nu am reusit sa postez prea multe retete, dar au fost multi oameni dragi care au apreciat ceea ce am

Tort cu crema mousse de lamaie

Ingrediente

  • Ingrediente blat (pentru tava cu diametrul de 20 cm): 5 oua 2,5 linguri faina 2,5 linguri gris 2,5 linguri cacao 2,5 linguri miere de albina 100 g zahar 100 ml ulei 50 ml lapte 1 plic praf de copt(10g) sareIngrediente crema mousse de lamaie: 450 g lemon curd pregatit dupa reteta de aici http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/03/lemon-curd-crema-de-lamaie.html 400 g smantana 20% grasime 200 ml frisca lichida 10 g gelatinaIngrediente crema de ciocolata: 150 g ciocolata 55% cacao lapte 150 g crema mascarpone 3 linguri zahar pudra Dulceata de zmeura Cirese confiateIngrediente dantela ciocolata si urare : 100 g ciocolata 74% cacao 50 g unt

Mod de preparare

  • Un tort nu prea sofisticat, pe care l-am pregatit pentru aniversarea nepoatei mele Roxana, dar cu aceasta ocazie am sarbatorit si un an de cand am pus bazele blogului culinar, pasind timid intr-un domeniu in care eu am inca foarte mult de invatat.Un an care a trecut uimitor de repede, un an in care nu am reusit sa postez prea multe retete, dar au fost multi oameni dragi care au apreciat ceea ce am pregatit eu.

Share