Torturi

Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate

Aveam o sticla de vin an inceputa,si m-am gandit sa fac un tort cu crema de vin alb.A iesit foarte bun.

Prepararea aluatului:

Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt.

Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Cuptorul se praincalzeste la 170°.

Se framanta bine,iar cand s-a format un aluat se intinde in forma unsa.

Prepararea cremei d

Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate


Portii

8

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:

  • 125 gr. unt

  • 125 gr. zahar

  • 1 pliculet zahar vanilat

  • 1 ou

  • 1 plic de vanilie Bourbon

  • 250 gr. faina

  • 1/2 praf de copt

  • Ingrediente pentru crema de vin:

  • 4 mere

  • 1/2 l vin alb demisec

  • 200 gr. zahar

  • 1 pliculet zahar vanilat

  • 2 budinci de vanilie Dr.Oetker

  • scortisoara

  • Frisca:

  • 250 ml smantana lichida pentru frisca

  • 1 pliculet intaritor de frisca

Mod de preparare

  • Prepararea aluatului:

    Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt.

    Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

    Cuptorul se praincalzeste la 170°.

    Se framanta bine,iar cand s-a format un aluat se intinde in forma unsa.

    Prepararea cremei de vin:

    1.Intai se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.

    Intr-o tigaie se pun 2 linguri de zahar,se caramelizeaza usor si se adauga merele rase si se calesc.

    Cand este gata se lasa la racit.

    2.Intr-o oala de marime mijlocie se pune vinul alb,la foc mic.

    Se adauga zaharul vanilat,vanilia Bourbon,scortisoara si praful de la cele doua budinci (care se amesteca cu doua linguri de vin,pentru a nu face cocoloase,inainte de a fi introdus in oala).

    Se lasa sa fiarba la foc mic.

    Cand se formeaza crema ca si o budinca,se adauga si merele caramelizate si se amesteca pana se omogenizeaza bine.

    Se ia de pe foc si se lasa la racit.

    Apoi se pune crema peste aluat in forma,si se da la cuptor la 170° si se lasa circa 60 de minute.

    Se scoate din cuptor,se lasa la racit .

    Frisca:

    A doua zi se face frisca din smantana lichida si intaritorul de frisca si putin zahar.

    Se decoreaza deasupra cu cacao,ciocolata sau nuci macinate.

Share