Deserturi

Tort cu crema de iaurt

Tortul cu crema de iaurt este usor si racoros. Se pregatesc 3 blaturi de tort, la fiecare fiind folosite 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar si cate 1 plic de praf de copt. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul amestecand inca putin. Se adauga treptat faina si praful de copt. Se amesteca usor cu lingura, de sus in jos. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se pune intr-o tava, dupa care se baga la cuptor, la foc mare, timp de 10 minute. Se procedeaza la fel pentru fiecare din cele trei blaturi. La final, fiecare blat se insiropeaza cu sirop facut din apa cu zahar.Pentru crema de tort se bate continutul celor doua pahare de iaurt cu 300 ml frisca pana se intareste. Se imparte compozitia in doua care se intinde pe primul si al doilea blat. Deasupra se orneaza cu frisca ramasa, batuta tare. Pentru decor se folosesc bucati de fructe sau ciocolata razuita.Tortul cu crema de iaurt se serveste rece.

Tort cu crema de iaurt este un desert delicios si racoros, fie ca hotarasti sa pregatesti reteta pentru o ocazie festiva sau doar pentru gustare dulce.

Tort cu crema de iaurt

Ingrediente

  • Pentru blaturi:12 oua12 linguri de zahar12 linguri de faina3 plicuri praf de copt Pentru crema:2 pahare mari de 350-400 g iaurt cu fructe750 ml frisca

Mod de preparare

  • Tort cu crema de iaurt este un desert delicios si racoros, fie ca hotarasti sa pregatesti reteta pentru o ocazie festiva sau doar pentru gustare dulce.

Share