Deserturi

Tort cu crema de branza si cirese amare – retete Senzational

BLAT:Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se pune cacaoa, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (24 cm) unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit pe gratar.CREMA:Branza cu esenta de vanilie si zaharul se pune la blender, se face pasta. Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj. Frisca se bate. Ciresele se curata de os. Gelatina se pune peste branza, se omogenizeaza, se adauga frisca, se amesteca iar la final ciresele si se amesteca din nou.SIROP:Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.GLAZURA:200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de rom. In castron se pune amidonul si cacaoa si se dizolva cu 50 ml lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa.Asamblare:Se taie blatul in doua, se pune o parte in tava in care s-a copt, se insiropeaza, se pune crema, iar deasupra partea cealalta de blat insiropat. Se da la frigider pana facem glazura. Apoi se scoate si se toarna glazura calduta si se da la frigider iarasi 30 min -1 ora.POFTA BUNA!!!!

Se pot folosi si visine si alte fructe. La glazura se poate folosi budinca de ciocolata din comert.

Pentru ca este si sarbatoare si am avut onoarea de a deveni BUCATARAS SENZATIONAL, va invit la un rasfat dulce 🙂

Tort cu crema de branza si cirese amare – retete Senzational

Ingrediente

  • BLAT : 3 oua 1 lingura apa un praf de sare 3 linguri zahar pudra 2 linguri ulei 1 lingura cacao 2 linguri de faina 1 lingurita praf de copt CREMA: 400 gr branza 4 linguri zahar pudra 1 plic gelatina(10 gr) esenta de vanilie 200 ml frisca lichida 200 gr cirese amare fara sambure SIROP 200 ml apa 2 linguri zahar esenta de rom GLAZURA 250 ml lapte 2 linguri zahar esenta de rom 1 lingura amidon 1 lingura cacao ORNAT : Frisca si ciocolata alba

Mod de preparare

  • Pentru ca este si sarbatoare si am avut onoarea de a deveni BUCATARAS SENZATIONAL, va invit la un rasfat dulce 🙂

Share