Torturi

Tort cu crema caramel

Pentru ca trebuia sa fac un tort rapid si aveam prin casa o crema pentru prajituri cu gust de caramel de la Dr Oetker a iesit tortul asta..partea interesanta e ca aceasta crema nu are gust de caramel ci de ..cafea…deci pe viitor pentru amatori daca vreti o crema dulce ca si caramelul..alegeti sa o pregatiti in casa ..pe bune,crema avea gust de cafea..(ceea ce nu inseamna ca nu a fost bun!!)

Separati albusurile de galbenusuri.Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele la foc mic.Luati de pe foc si amestecati-o cu cacao.Cand s-a mai racit putin amestecati-o cu galbenusurile.

Mixati albusurile spuma tare,adaugati apoi zaharul,treptat si mixati in continuare.Dupa ce s-a intarit adaugati nuca de cocos,amestecati,turnati alternativ galbenusurile si faina amestecata cu praful

Tort cu crema caramel


Portii

1

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1 plic cu crema pentru prajituri de la dr Oetker

  • 250ml lapte

  • 3 linguri de zahar pudra

  • Blat:

  • 50gr ciocolata cu lapte

  • 2 linguri nuca de cocos

  • 1 lingura de cacao

  • 4 linguri de faina

  • 20 gr unt+2 linguri de lapte

  • 4 linguri de zahar

  • 4 oua

  • 1 praf de copt

  • Pentru sirop:

  • 2 linguri zahar tos

  • 50ml apa

Mod de preparare

  • Separati albusurile de galbenusuri.Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele la foc mic.Luati de pe foc si amestecati-o cu cacao.Cand s-a mai racit putin amestecati-o cu galbenusurile.

    Mixati albusurile spuma tare,adaugati apoi zaharul,treptat si mixati in continuare.Dupa ce s-a intarit adaugati nuca de cocos,amestecati,turnati alternativ galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt.Coaceti cca 25-30min in cuptorul preincalzit la 150 de grade.Dupa ce s-a copt scoateti sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

    Crema:Turnati laptele peste crema si zahar mixand apoi pana es intareste crema.

    Sirop:Caramelizati zaharul apoi stingeti cu 50ml apa.

    Taiati blatul in 2.Insiropati ambele blaturi.Ungem primul blat cu 3 sferturi din crema.Punem al 2 lea blat ,il ungem cu restul de crema si decoram dupa plac..

Share