Dulciuri

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

Pentru ca baiatul meu vine azi din Romania acasa,el mi-a dat comanda de ceva bun bun cu care sa-l astept,asa ca am aterizat pe la retetele lui Vio-Dreams si asta a iesit,merci Vio,e tare bun 🙂

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.Adaugam faina,praful de copt si cacaoa.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor la foc mic.Se face testul cu scobitoarea.Dupa ce sa copt lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua.

Cat asteptam sa se

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • blat:

  • 7 oua

  • 7 linguri zahar

  • 7 linguri faina

  • 3 linguri cacao bio

  • 100 gr ciocolata amaruie

  • 1 lingurita praf de copt

  • sirop:

  • 200 ml apa

  • 4 linguri zahar

  • 2 plicuri capucino rom(eu nu am gasit aici si am pus capucino de ciocolata+2 fiole de esenta de rom)

  • crema:

  • 500 ml frisca

  • 500 gr mascarpone

  • 200 gr zahar pudra

  • 200 gr capsuni

  • 3 plicuri gelatina

  • 4 linguri zahar tos

  • glazura:

  • 100 gr ciocolata amaruie

  • 100 ml frisca lichida

  • 50 gr unt

  • 1/2 plic gelatina

  • decor:

  • cateva capsuni

  • ciocolata alba

  • ciocolata neagra

Mod de preparare

  • Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.Adaugam faina,praful de copt si cacaoa.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor la foc mic.Se face testul cu scobitoarea.Dupa ce sa copt lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua.

    Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa,zahar si capucino(plus rom daca capucino nu are),apoi mixam mascarponele cu zaharul pudra.Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj,o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.Capsunile le taiem cubulete,adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul.Incorporam capsunile in crema.

    Asamblarea tortului:asezam primul blat punem in jurul lui inelul reglabil ptr tort,insiropam apoi punem crema,nivelam si punem deasupra al doilea blat.

    Preparam apoi glazura,incalzim fara sa o dam in fiert,adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza.Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.Turnam glazura peste ultimul blat.Dam la frigider peste noapte.Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.

    Facem aschii din ciocolata alba si din cea neagra cu ajutorul unui curatator de legume si decoram tortul,in mijloc decoram cu capsuni spalate.

Share