Torturi

Tort cu ciocolata si visine

La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor !

Blat: se amesteca albusurile cu apa si se bat foarte bine ,adaug treptat zaharul,bat bine,apoi adaug galbenusurile,bat si adaug cacao si faina trecute prin sita.Torn aluatul intr o forma cu diam 25 cm ,unsa si tapetata si coc cca 20 min la cuptorul preincalzit la 150 C.Dupa ce blatul s a racit il tai in 3 foi.

Mousse ciocolata si glazura sunt  acel

Tort cu ciocolata si visine


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Blat :

  • 5 oua,

  • 5 linguri apa,

  • 10 linguri zahar,

  • 6 linguri faina ,

  • 4 linguri cacao.

  • Mousse ciocolata:

  • 2 oua,

  • 50 gr zahar,

  • 150 gr ciocolata cu lapte,

  • 350 gr frisca,

  • 50 ml cafea lichida.

  • Crema

  • 150 gr frisca

  • 150 gr visine ,

  • 2 linguri dulceata visine.

  • Sirop :

  • 3 linguri dulceata visine amestec cu 100 ml apa fierbinte.

  • Glazura:

  • 100 ml apa,

  • 100ml frisca lichida,

  • 100 gr zahar,

  • 30 gr cacao,

  • 5 gr gelatina.

Mod de preparare

  • Blat: se amesteca albusurile cu apa si se bat foarte bine ,adaug treptat zaharul,bat bine,apoi adaug galbenusurile,bat si adaug cacao si faina trecute prin sita.Torn aluatul intr o forma cu diam 25 cm ,unsa si tapetata si coc cca 20 min la cuptorul preincalzit la 150 C.Dupa ce blatul s a racit il tai in 3 foi.

    Mousse ciocolata si glazura sunt  aceleasi retete ca la Triple chocolate cake.

    Crema de visine: amestec 150 gr frisca batuta bine cu mixtul rece facut din 150 gr visine,pe care in prealabil le am fiert impreuna cu dulceta de visine,ptr 5- 7 min.

    Asez inelul de tort pe un suport de tort de aceeasi marime cu blatul,apoi asez prima foaie de blat,insiropez,adaug crema de visine,adaug a 2 a foaie blat,insiropez,adaug mousseul de ciocolata,adaug a 3 a foaie blat si dau la frigider ptr 2 ore.

    Scot inelul de tort si asez tortul pe un gratr apoi torn glazura si il dau la frigider inca 2 ore,apoi ornez.

Share