Torturi

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea .

Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine .

Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30 de minute .

Pentru crema rupem ciocolata b

Tort cu ciocolata si fructe de padure


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 2, 1/2 cani de faina

  • 1 ,3/4 cana de zahar

  • 3/4 cana de cacao

  • 1/4 lingurita de sare

  • 1,3/4 ┬ácana de lapte

  • 3/4 cana de ulei

  • 3 oua mari sau 4 potrivite

Mod de preparare

  • Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea .

    Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine .

    Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30 de minute .

    Pentru crema rupem ciocolata bucatele si incalzim frisca pana la punctul de fierbere dupa care adaugam ciocolata si lasam 1 minut pe foc ,dupa care mixam bine pana se formeaza o crema spumoasa la care adaugam gelatina care a fost inmuiata inainte si topita la bain marine.

    Asamblam tortul astfel  .

    Taiem blatul de tort in doua  dupa care asezam o foaie pe platou si punem borcanul de gem de zmeura, dupa care adaugam crema alba(mai oprim putin pentru a unge putin si cealalta foaie)apoi a doua foaie din blat .

    Ungem cu putina crema, un strat subtire, si adaugam fructele de padure peste ea.

    Pentru decor topim ciocolata ,adaugam uleiul care ii da luciu,apoi taiem o hartie de copt cat circumferinta tortului si inalta cat tortul ,intindem ciocolata pe foaie cu o pensula ,nici prea subtire nici prea groasa dupa care o lasam cateva minute pentru a nu curge de pe  hartie dar sa nu fie nici tare si o punem in jurul tortului ,

    Punem tortul la rece apoi scoatem hartia .

     

Share