Deserturi

Tort cu ciocolata, frisca si fistic

Blatul:Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.Siropul:Se face un sirop din apa cu zahar,

Tort cu ciocolata, frisca si fistic

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:5 oua;5 linguri de zahar;2 linguri de faina;7 linguri cu nuca;un praf de copt;un varf lingurita sarepentru crema de ciocolata:250 ml lapte;3 linguri de zahar;2 linguri de faina;Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;2 galbenusuri;50 g unt;50-100 g ciocolata neagra.pentru sirop avem nevoie de:apa 500 ml;esenta rom dupa gust;4-5 linguri zaharpentru flori de crema de unt:50-75 g unt;2-3 linguri zahar;1 lingura cacaopentru ornat avem nevoie de:frisca lichida 200 ml;putin fistic maruntit

Mod de preparare

  • Blatul:Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.Siropul:Se face un sirop din apa cu zahar, iar dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei parti si il insiropam. Crema de ciocolata:Se pune pe foc intr-o craticioara 250 ml lapte impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie. Intre timp, intr-un alt vas mai mic, se amesteca bine 2 galbenusuri cu zaharul, pana se albeste crema, semn ca s-a dizolvat zaharul. Se adauga faina peste galbenusuri, se subtiaza cu un pic de lapte fierbinte, apoi acest amestec se toarna inapoi peste laptele din craticioara si se pun din nou pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Cand este gata, se da de pe foc, se adauga untul si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa la racit.Decorul:Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider. Se imbraca tortul in frisca. Pentru florile din crema de unt: se amesteca intr-un castronel untul cu zaharul si cacaoa si se orneaza cu flori din crema cu ajutorul posului. Se presara putin fistic maruntit.Se da la rece cateva ore, inainte de servire.Pofta Buna!Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/tort-cu-ciocolata-frisca-si-fistic.html

Share