Deserturi

Tort cu ciocolata

Blatul:-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet-adaugam faina si omogenizam-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)Crema:-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,adaugam cacao ,esenta de rom si omogenizam bine Montare:-blatul il taiem in 3 pe orizontala-oprim putina crema pentru decorAsezam in tava de copt cu pereti detasabili prima foaie .insiropam (peste zaharul ars adaugam apa,lasam sa se dizolve si sa se raceasca complet),adaugam 1/2 din crema,acoperim cu blatul doiinsiropat,adaugam cealalta 1/2 de crema ,acoperim cu blatul 3-dam la rece pentru 30 min-scoatem tortul din forma si-l decoram dupa bunul plac …

Acest tort se cerea postat inca de pe 17 noiembrie (ziua surorii mele) ..dar …din lipsa de secretara abia acum i-a venit randul!!

Tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:6 oua6 lg faina6 g zahar6 lg uleiCrema500 ml frisca lichida250 ml iaurt1 plic de gelatina+1 cescuta apacacao 2-3 linguriesenta de romSirop 2 cani apa 4-5 lg zahar caramelizat

Mod de preparare

  • Acest tort se cerea postat inca de pe 17 noiembrie (ziua surorii mele) ..dar …din lipsa de secretara abia acum i-a venit randul!!

Share