Deserturi

Tort cu capsuni si crema patissiere /Fraisier

Fraisier est o reteta clasica a bucatariei franceze compusa din pandispan, capsuni si crema de vanilie cu unt. Se poate decora cu martipan. Eu l-am decorat cu zahar pudra si fructe. Vezi mai mult aici: https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/tort-cu-capsuni-si-crema-patissiere.html

Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati biscuitul: Separati galbenusurile de albusuri. Adaugati galbenusurile cu 60 de grame de zahar pana se fac spuma, apoi adaugati treptat cate o lingura de ulei amestecand mereu.Puneti treptat faina si incorporeati apoi albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o tava de tort unsa (20-23 cm) si se da la cuptor pentru 15-20 minute (se verifica cu scobit

Tort cu capsuni si crema patissiere /Fraisier


Portii

6

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 400 gr capsune

  • 4 buc ou

  • varf de cutit sare

  • 160 gr zahar

  • 65 gr ulei

  • 65 gr faina

  • 12 gr praf de copt

  • 600 ml lapte

  • 3 buc galbenus de ou

  • dupa gust esenta naturala de vanilie

  • 40 gr amidon de porumb

  • 50 gr unt

  • 6 gr gelatina

  • 20 ml sirop de capsuni

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati biscuitul: Separati galbenusurile de albusuri. Adaugati galbenusurile cu 60 de grame de zahar pana se fac spuma, apoi adaugati treptat cate o lingura de ulei amestecand mereu.Puneti treptat faina si incorporeati apoi albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o tava de tort unsa (20-23 cm) si se da la cuptor pentru 15-20 minute (se verifica cu scobitoarea). Cand biscuitul s-a racit un pic se scoate din forma si se taie in 2 cu un cutit lung.
  • Preparati crema: Se inmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert 400 ml de lapte cu vanilia si untul taiat bucatele. Se dilueaza amidonul de porumb cu restul de 200 ml de lapte amestecand bine. Adaugati galbenusurile de ou, 100 de grame de zahar si amestecati bine. Se toarna treptat peste compozitia cu galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel. Se pune pe foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa. Luati de pe foc, adaugati foile stoarse de gelatina, amestecati bine. Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata. Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru minim 2 ore.
  • Montati prajitura: Spalati capsunile, indepartati cozile si taiati-le in 2. Puneti crema intr-un posh. Amestecati siropul de capsuni cu apa. Imbibati bine cele 2 parti de biscuit cu sirop. Puneti partea inferioara a biscuitului si cu ajutorul posh-ului puneti jumatate din crema. Plasati jumatati de capsuni pe marginile cercului si apoi peste crema. Acoperiti cu restul de crema . Depuneti biscuitul ramas deasupra apasand usor. Plasati la rece pentru 2-3 ore sau pentru o noapte.

Share