Party

Tort cu capsuni si ananas

Un desert foarte bun!!!

Se prepara blatul din albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi cu 200 gr de zahar, pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrobite. Se adauga si faina cernuta si esenta de vanilie, si se amesteca usor, pana la omogenizarea compozitiei. Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt circa 40 de minute, la foc potrivit. Se scoate blatul copt d

Tort cu capsuni si ananas


Portii

8

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 8 buc ou

  • 200 gr zahar

  • 225 gr faina

  • praf de sare

  • 5 ml esenta de vanilie

  • 400 ml smantana lichida

  • 10 linguri zahar pudra

  • 500 gr capsune

  • 5 linguri gem de capsuni

  • 20 gr gelatina

  • 1 lingurita zahar pudra vanilat

  • 400 gr rondele de ananas

  • 150 gr ciocolata amaruie

  • 50 gr unt

  • 400 gr compot de ananas

  • 200 ml apa

Mod de preparare

  • Se prepara blatul din albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi cu 200 gr de zahar, pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrobite. Se adauga si faina cernuta si esenta de vanilie, si se amesteca usor, pana la omogenizarea compozitiei. Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt circa 40 de minute, la foc potrivit. Se scoate blatul copt din forma, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.
  • Se monteaza tortul in forma in care am copt blatul, astfel: marginea formei se imbraca cu rondele de ananas, scurse bine de zeama, ale caror orificii le-am umplut cu jumatati de capsuni. Se asaza usor primul disc de blat, usor insiropat cu zeama ramasa de la compot. Se prepara crema de capsuni, mixand 200 ml de smantana cu 5 linguri de zahar pudra, pana se intareste, apoi cu gemul de capsuni, si adaugam 10 gr de gelatina, pe care am hidratat-o in 100 ml de apa rece si am topit-o la bain-marie (fara a o fierbe) si apoi am turnat-o in fir subtire in crema. Se toarna crema de capsuni pe primul blat insiropat, apoi se presara pe toata suprafata bucati de capsuni. Se vine deasupra cu al doilea blat, si el usor insiropat cu compot. Se prepara a doua crema, mixand 200 ml de smantana cu 5 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat, apoi incorporam 10 gr de gelatina hidratata in 100 ml de apa rece si topita la fel ca la crema de capsuni. Se toarna aceasta crema deasupra blatului, iar deasupra ei presaram pe toata suprafata bucatele de ananas, scurse bine de siropul de compot. Deasupra se acopera cu ultimul disc, si el usor insiropat, si se da la frigider cel putin 2-3 ore, sa se intareasca, dar de preferat este sa il lasam de seara pana a doua zi.
  • Se scoate tortul din forma, se asaza pe un platou, apoi se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marie, in care am incorporat cate putin untul. Se decoreaza cu ananas si capsuni.

Share