Deserturi

Tort cu branza si bezea

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam repede untul cu faina, pina se fac faramituri.Adaugam un galbenus si o lingura cu smantana, framantam aluatul sa se omogenizeze ingredientele.Aluatul obtinut il punem intr-o folie si il dam la rece,la frigider, pentru 30 de minute.Dupa trecerea timpului, il scoatem de la rece si il intindem cu sucito

Tort cu branza si bezea

Ingrediente

  • blat200 g faina100 g unt rece50 g zahar1 galbenus1 lingura smantana1/2 praf de copt umplutura500 g branza de vaci200 g zahar100 g smantana3 galbenusuricoaja rasa de la o lamaiezaharul vanilat1 lingura gris4 albusuri

Mod de preparare

  • Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam repede untul cu faina, pina se fac faramituri.Adaugam un galbenus si o lingura cu smantana, framantam aluatul sa se omogenizeze ingredientele.Aluatul obtinut il punem intr-o folie si il dam la rece,la frigider, pentru 30 de minute.Dupa trecerea timpului, il scoatem de la rece si il intindem cu sucitorul, mentinand aluatul intre foile de folie. Il intindem cam cu 1,5 cm mai lat, decat forma detasabila in care vom face tortul (26 cm).In forma cu pereti detasabili, punem hartie de copt si asezam aluatul rasucit dupa sucitor, astfel incat marginile sa fie ridicate pe lateralele formei. Dam blatul cu forma la congelator, pentru 30 de minute, apoi il punem la copt pentru 15 minute, in cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C.Intre timp, amestecam branza cu zaharul, galbenusurile, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat, pina obtinem o compozitie omogena. Adaugam la sfarsit grisul.Lasam compozitia sa se odihnesca 15 minute si grisul sa absoarba lichidul din crema, apoi rasturnam umplutura pe blatul scos din cuptor. Punem la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade C, de data aceasta.Intre timp, batem albusurile (daca aveti in plus 2-3 albusuri e si mai bine) cu un praf de sare pina se face o spuma tare. Adaugam atatea linguri de zahar cate albusuri am batut si mixam pina se intareste bezeaua.Cu ajutorul unei linguri, punem bezeaua peste branza de vaci scoasa din cuptor.Dam la cuptorul incalzit la 160 de grade pina se rumeneste bezeaua, cam 15 minute.Dupa ce tortul este gata, il lasam sa se raceasca in forma. Scoatem peretii detasabili, inlaturam hartia de copt si apoi putem portiona tortul.Se poate servi cu cate un glob de inghetata de vanilie cu frisca, daca doriti.Pofta mare sa aveti la un desert delicios !

Share