Torturi

Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone

Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti.

Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja rasa de portocala. Se pune compozitia in tava de chec tapetata cu folie de plastic si se da la c

Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 350 g biscuiti petit beurre

  • 150 g unt

  • 150 g mascarpone

  • 100 g ciocolata amaruie

  • 50 g cacao neagra

  • 120 g zahar

  • 50 g napolitane Joe

  • stafide

  • nuca macinata

  • esenta de rom

  • coaja rasa de portocala

  • lichior crema de ciocolata

Mod de preparare

  • Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti.

    Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja rasa de portocala. Se pune compozitia in tava de chec tapetata cu folie de plastic si se da la congelator pana la prepararea glazurii.

    Pentru glazura se pun la topit ciocolata, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu la foc mic pana ce se obtine o crema care se lasa putin la racit, apoi se intinde peste tortulet.

    Se orneaza cu floricele de frisca, ciocolata alba rasa si bombonele.

Share