Torturi

Tort cu alune de pădure şi krantz

Blat

Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem făina şi împreună cu alunele măcinate le adăugăm treptat în spumă. Omogenizăm prin mişcări uşoare de jos în sus.

 Turnăm compoziţia &icirc

Tort cu alune de pădure şi krantz


Portii

12

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • · 5 albuşuri

  • · 2 gălbenuşuri

  • · 6 linguri zahăr

  • · 3 linguri de făină

  • · 3 linguri migdale măcinate

  • · un praf de sare

Mod de preparare

  • Blat

    Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem făina şi împreună cu alunele măcinate le adăugăm treptat în spumă. Omogenizăm prin mişcări uşoare de jos în sus.

     Turnăm compoziţia într-o formă de tort, 26 cm, tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Temperatura de coacere trebuie să fie una moderată iar spre sfârşit destul de mică. Timp de coacere 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea.

    Crema cu alune de pădure

    Amestecăm 3 gălbenuşuri cu zahărul şi nessul.

    Adăugăm treptat laptele. Punem vasul pe un foc mic.

    Fierbem compoziţia 5-6 minute până când începe să se îngroaşe, amestecăm permanent. Consistenţa seamănă cu o smântână. Lăsăm crema să se răcească complet. Adăugăm 100 g unt la temperatura camerei şi omogenizăm totul foarte bine. Mai adăugăm şi 3 linguri de alune de pădure măcinate.

    Crema pe bază de frişcă

    Batem frişca, adăugăm zahărul şi smântâna. Omogenizăm foarte bine. Adăugăm gelatina.

    Krantz

    Punem 7 linguri de zahăr într-un vas pe un foc mic. Când zahărul s-a topit şi are o culoare uşor închisă adăugăm alunele măcinate. Turnăm compoziţia pe o hârtie cerata unsă cu puţin ulei. Lăsăm să se răcească. În final spargem zahărul într-un mojar sau cu robotul de bucătărie.

    Tăiem blatul în două. Baza va fi partea superioară a blatului. Punem jumătate din crema de alune. Presărăm alune peste cremă.

    Tăiem blatul în două. Baza va fi partea superioară a blatului. Punem jumătate din crema de alune. Presărăm alune peste cremă.

    Îmbrăcăm tortul cu crema de frişcă. Tapetăm totul cu krantz. Ornăm cu ciocolată.

     

     

Share