Deserturi

Tort cu afine si coacaze

Blat.Punem intr-un bol ouale impreuna cu praful de sare si zaharul si mixam pentru cel putin 15 minute.Cand obtinem un amestec omogen, cremos si fin adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul vanilat si amestecam usor. Adaugam apa si uleiul si omogenizam.Intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm., tapetata cu ulei si faina, turnam amestecul si nivelam usor. Introducem tava in

Tort cu afine si coacaze

Ingrediente

  • Blat 4 oua 200 gr zahar un vf. cutit sare o cana faina alba (cana cu capacitatea de 250 ml) doua linguri apa doua linguri ulei un plic zahar vanilatUmplutura si ornat 600 ml frisca lichida 600 ml smanana pentru frisca 3 linguri zahar pudra 250 gr coacaze rosii 250 gr afine 4 linguri zahar doua lingurite amidon alimentar 20 gr gelatina

Mod de preparare

  • Blat.Punem intr-un bol ouale impreuna cu praful de sare si zaharul si mixam pentru cel putin 15 minute.Cand obtinem un amestec omogen, cremos si fin adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul vanilat si amestecam usor. Adaugam apa si uleiul si omogenizam.Intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm., tapetata cu ulei si faina, turnam amestecul si nivelam usor. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mic pana ce blatul trece proba cu scobitoarea.Lasam la racit.Cremele.Mixam frisca impreuna cu smantana si zaharul pudra.In doua craticioare punem fructele impreuna cu doua linguri de zahar (cate doua in fiecare, puteti pune si 3, depinde cat de dulci sunt fructele) si bagam blenderul. Pasam bine. Daca va deranjeza samburii treceti amestecurile printr-o sita cu ochiuri mai mari, pe mine nu m-au deranjat :p.Punem gelatina la hidratat in 60 ml apa rece.Punem in ambele craticioare cu fructe cate o lingurita de amidon, omogenizam si le punem la foc. Lasam sa dea 2-3 clocote fiecare. Oprim focul si impartim in mod egal gelatina in ambele vase. Amestecam pana la diluare si lasam sa se raceasca (complet).Cand sunt reci ambele compozitii adaugam cate 400 ml frisca mixata (400 gr. vor ramane pentru ornat). Omogenizam usor.Asamblare.Taiem blatul in doua, pe orizontala. Asezam primul blat pe un platou (sau il lasam pe fundul detasabil al inelului pentru tort ). Montam inelul imprejurul lui si alternam cremele punand cate doua linguri din fiecare (punem doua linguri mousse cu afine, deasupra lor doua linguri cu mousse de coacaze, apoi iar doua linguri mousse cu afine si tot asa pana terminam ambele compozitii, vom obtine un aspect marmorat si vom intercala aromele) .Asezam al doilea blat si dam tortul la rece pentru cateva ore . Eu l-am lasat peste noapte.Scoatem, desprindem cu varful unui cutit ascutit marginile de inelul tortului si scoatem usor. Ornam cu frisca ramasa si fructe, dupa preferinte.Amestecurile cu fructe pot varia, putem face combinatii dupa cum dorim, fie banane (nu mai dam in clocot bananele, ca nu e cazul, dar diluam gelatina pe baie de abur)si mure, zmeura si ananas, fie combinam un mousse de fructe cu unul de ciocolata.Sursa de inspiratie.

Share