Deserturi

Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos

Preparam siropul intr-o olicica mai mare ( incat sa insiropam bine bine tot blatul, cataiful absoarbe mult sirop…sa fie cat mai dulce ca e mai bun, deci puneti atata zahar cat considerati si gustati). Eu am insiropat blatul cu ajutorul unei linguri si pe alocuri nu a patruns pana la fund siropul asa ca voi sa nu faceti ca mine, ci sa puneti intr-o tava siropul si sa il scufundati usor( dar nu uitam de el acolo..ca altfel se face terci). Frisca am batut-o si am adaugat esenta si am lasat-o la frigider. Crema am pregatit-o cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar pudra, mixand-o pana s-a inchegat. Apoi am ornat blatul cu crema, nuca de cocos si frisca…iar nuca de cocos si am razuit ciocolata. Simplu, racoros si bun 🙂

il lasam la frigider caeva ore inainte de a-l servi

Am gasit blat de cataif fara sa il caut macar…intr-un loc numit Halta Traian ( e o zona cu depozite din Cta)

Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos

Ingrediente

  • blat de cataif un plic crema de ciocolata de la dr Oetker ( + o esenta rom) 250 ml lapte frisca lichida ( 500 ml) sirop ( format din apa, esenta de vanilie, zahar, zahar vanilat) fulgi de cocos 4 linguri zahar pudra o ciocolata

Mod de preparare

  • Am gasit blat de cataif fara sa il caut macar…intr-un loc numit Halta Traian ( e o zona cu depozite din Cta)

Share