Torturi

Tort aniversar

acest tort l-am facut pentru prietenul de joaca a lui andutu- pentru ornare m-am inspirat de la miha :*

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoar

Tort aniversar


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 6 oua

  • 1 pahar de zahar

  • 1 pahar de apa

  • 6 linguri de ulei

  • 2 pahare de faina

  • 1 praf de copt

  • esenta de vanilie

  • 300 gr mure

  • 2 plicuri gelatina

  • 1 l frisca lichida

  • 4 linguri de zahar pudra

  • 4 linguri de smantana

  • bomboane decor

Mod de preparare

  • Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

    Dupa ce s-a copt  dam la rece.

    Intre timp pregatim crema de mure:

    Mixam murele , peste care adaugam smantana, omogenizam compozitia,

    dupa care pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, incorporam si gelatina in crema o punem la rece cam 20 de minute pana incepe sa se ingroase putin.

    Mixam si frisca si o dam la rece.

    Blatul il decupam in forma de 1, dupa care il taiem in 2.

    Incorporam crema de mure in frisca si omogenizam bine.

    Insiropam blaturile, dupa care punem crema pe fiecare, iar deasupra ornam cu frisca si bombonele pentru decor.

     

     

Share