Deserturi

Tort aniversar cu ciocolata si vanilie

BlatCele 8 albusuri de ou se bat spuma, adaugam zaharul, apoi se adauga nucile macinate si amestecul de faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt si sarea. Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere depinde de cuptor. Verificati dupa 30-40 de minute. Este gata atunci cand scobitoare iese curata. Atentie! Cuptorul se incaleste in pre

Tort aniversar cu ciocolata si vanilie

Ingrediente

  • blat 8 albusuri 200g zahar 200g nuci macinate fin 2 linguri cacao 1 lingura faina 1 lingurita rasa praf de copt un praf de sare 1 plic zahar vanilat Crema de ciocolata: 5 galbenusuri 1 ou intreg 150g zahar 250g unt 100g ciocolata neagra de 80% cacao Crema de vanilie: 4 galbenusuri 4 linguri amidon de porumb 2 plicuri zahar vanilat 700 ml lapte 6 linguri zahar 500 ml frisca lichida 1 plic intaritor frisca de 10g 1 plic gelatina de 10gPentru ornat am folosit frisca si ornamente Dr. Oetker

Mod de preparare

  • BlatCele 8 albusuri de ou se bat spuma, adaugam zaharul, apoi se adauga nucile macinate si amestecul de faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt si sarea. Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere depinde de cuptor. Verificati dupa 30-40 de minute. Este gata atunci cand scobitoare iese curata. Atentie! Cuptorul se incaleste in prealabil la 180 grade Celsius!Crema de ciocolata: Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma.Separat se freaca cu o lingura galbenusurile plus oul intreg cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa. Se racoreste compozitia, apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata pana la incorporarea totala. Crema de vanilie:Se amesteca cele 4 galbenusuri de ou cu zaharul vanilat, zaharul, amidonul de porumb si cu aproximativ 250 ml lapte rece.Se incalzeste restul de lapte – 450 ml, iar cand aproape a dat in fiert, se toarna in fir subtire amestecul din oua si se amesteca continuu pana ce crema se ingroasa.Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat 450 ml frisca lichida (50 g de frisca lichida se bate, se adauga plicul intaritor pt. frisca si se orneaza la final tortul). Montarea tortului Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.Se pune prima data crema de ciocolata,iar peste ea se toarna crema de vanilie, se niveleaza si se lasa la rece cateva ore,cel mai bine ar fi pana a doua zi.Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se acopera cu frisca batuta. Eu am ornat si cu margarete Dr. Otcker.

Share