Deserturi

Tort Anca

Pentru ziua mea, am pregatit un tort racoritor si parfumat cu blat de nuca (preferatul familiei), crema de cafea, zmeura si afine.

Se spala fructele si se usuca pe un prosop de hartie.. Pentru blat: Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, cu mixerul, si cand se intareste usor bezeaua, se adauga 4 linguri de zahar, apoi galbenusurile, praful de copt, 2 linguri de faina si 7 linguri de nuca macinata. Se toarna compozitia intr-o cratita rotunda inalta, pregatita cu foaie de copt, si se da la cuptor cam 30 de minute sau pana

Tort Anca


Portii

15

portii


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 6 buc ou

  • varf de cutit sare

  • 6 linguri zahar tos

  • 7 linguri nuca macinata

  • 2 linguri faina alba

  • 10 gr praf de copt

  • 400 ml apa

  • dupa gust esenta de rom

  • 250 gr crema mascarpone

  • 300 ml frisca lichida

  • 3 linguri zahar pudra

  • 10 gr zahar bourbon

  • 1 lingurita cafea macinata

  • 1 lingurita ness

  • dupa gust margarete din napolitana decor

  • dupa gust afine

  • dupa gust zmeura

Mod de preparare

  • Se spala fructele si se usuca pe un prosop de hartie.
  • Pentru blat: Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, cu mixerul, si cand se intareste usor bezeaua, se adauga 4 linguri de zahar, apoi galbenusurile, praful de copt, 2 linguri de faina si 7 linguri de nuca macinata. Se toarna compozitia intr-o cratita rotunda inalta, pregatita cu foaie de copt, si se da la cuptor cam 30 de minute sau pana se rumeneste usor.
  • Pentru sirop: Se prepara la foc mic siropul din apa si 2 linguri de zahar, lasand sa fiarba cam 5 minute, dupa care se da de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.
  • Pentru crema de cafea: Se bate cu mixerul 250 gr de crema mascarpone, impreuna cu 200 ml de frisca lichida, pana devine cremoasa. Apoi, se adauga 3 linguri de zahar pudra, zaharul vanilat Bourbon, o lingurita de cafea si o lingurita de ness, si se mai amesteca un pic.
  • Pentru asamblare si decor: Dupa ce s-au racit blatul si siropul, se taie blatul in trei foi si se insiropeaza. Peste baza tortului se intinde cu o spatula o treime din crema, se presara zmeura, apoi a doua foaie de tort, a doua treime de crema, acum se presara afinele si se pune capacul. Se imbraca in crema ramasa, se orneaza cu 100 ml de frisca lichida, batuta in prealabil, flori si frunze de napolitana, afine si zmeura. Se da la rece pana la servire.

Share