Deserturi

Tort Amandina

Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort batem albusurile spuma cu sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile frecate cu ulei, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Rezultatul trebuie sa fie o masa mai subtirecare se pune apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau ulei. Se da 20 de minute la cuptorul incins.Cand s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu siropul obtinut din apa, zahar si plicurile de capucino. Crema cu care se ung apoi blaturile se face din untul batut spuma amestecat cu galbenusurile, zahar, esenta de rom si cacao. Ultima se face glazura. Ciocolata rupta bucatele se amesteca, la foc mic, cu frisca, iar cand s-a ingrosat putin se lasa sa se racoreasca. Dupa cetva minute se toarna glazura peste tortul Amandina.Tortul amandina se orneaza cu capsune si bucati de ciocolata. Se serveste impreuna cu o cafea sau un coniac.Alte retete de tort recomandate:

Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, zahar, oua, ciocolata si cacao.

Tort Amandina

Ingrediente

  • Pentru blat * 6 oua * 200 gr zahar * 30 ml apa * 30 ml ulei * 20 gr cacao * 8 linguri faina * pt sirop: * 400 ml apa * 200 gr zahar * 2 plicuri capucino de ciocolata Pentru crema: * 3 galbenusuri * 150 gr zahar pudra * 1 pachet unt * 3 linguri cacao Pentru glazura: * 2 ciocolate amarui * 100 ml frisca lichida * pentru ornat: * capsuni * grilaje de ciocolata

Mod de preparare

  • Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, zahar, oua, ciocolata si cacao.

Share