Deserturi

Tort 80 ++

Blat:Eu am gasit o anumita ordine in preparare, dar am preferat sa o folosesc pe a mea, veche si de nedaramat :)) O sa vi le scriu pe ambele:1. Varianta mea: – albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cand se intaresc se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mica, apoi adaugam galbenusurile pe rand, urmate de esenta de vanilie;- uleiul se adauga dupa aceea cu grija, urmat de buttermilk si cafea, adaugate putin cate putin, alternativ. – faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu se trec prin sita si se adauga la final, incorporand cu miscari usoare cu o lingura mare.2. Varianta cealalta: – faina se trece prin sita cu cacaoa, praful de copt, bicarbonatul; in mijlocul amestecului de ingrediente uscate se face o mica gaura in care introducem compozitia de oua, cafea, buttermilk, ulei si esenta de vanilie, pregatit de dinainte; se mixeaza 2 minute, pana cand se omogenizeaza;Blatul se tine in cuptor pana cand trece testul scobitorii (incercam blatul in mijlocul formei), apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.Crema de trufe:Ciocolata se topeste in frisca pe baie de aburi, apoi se ia jos (si se adauga zaharul, in cazul in care am folosit ciocolata neagra) si se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, incorporam cu grija untul.Glazura de crema de branza:Untul se mixeaza pana se deschide la culoare si devine cremos, apoi se inglobeaza zaharul pudra si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin, apoi crema de branza.Asamblare:Blatul se taie in doua, se umple cu crema de trufe, iar pe deasupra si pe margini se imbraca in glazura.Se orneaza dupa cum va fuge mintea :), apoi se da repejor la rece 🙂

In glazura de crema de branza se poate folosi zahar brun pudra daca doriti o culoare de caramel pentru tort (eu am uitat ca imi propusesem sa fac asa… :p)

Pentru ca moshu a implinit pe 1 octombrie 80 de ani! 😀 Un tort ca el: aparent cuminte si linistit, dar pe dinauntru pliiin de energie si fara stare :))

Tort 80 ++

Ingrediente

  • Blat (nici nu are nevoie de insiropare):1+3/4c faina2 c zahar3/4c cacao2 lgt bicarbonat de sodiu1 lgt praf de copt1/2 lgt sare2 oua1/2c cafea tare1c buttermilk (3/4c iaurt gras+1/4c lapte)1/2c ulei1 lgt esenta de vanilieCrema de trufe:240gr ciocolata (!!! daca folosesti ciocolata amaruie adauga si 200gr zaha pudra)200gr unt la temperatura camerei6 lg frisca lichida6 lg nuca prajita maruntitaGlazura de crema de branza:6 lg unt moale200 gr crema de branza1c zahar pudra1/2 lgt esenta de vanilie+ pentru ornat: nuca maruntita, 12 bomboane raffaelo cu alune

Mod de preparare

  • Pentru ca moshu a implinit pe 1 octombrie 80 de ani! 😀 Un tort ca el: aparent cuminte si linistit, dar pe dinauntru pliiin de energie si fara stare :))

Share